Porsche Cayenne breekt record voor snelste SUV op Nürburgring-racebaan

Porsche Cayenne record snelste SUV Nürburgring

Porsche Cayenne breekt record voor snelste SUV op Nürburgring-racebaan

Porsche Cayenne breekt record voor snelste SUV op Nürburgring-racebaan en verslaat de Audi RS Q8 met meer dan drie seconden.

Een nieuwe nog niet uitgebrachte Cayenne op basis van de Porsche Cayenne Turbo Coupé vestigde onlangs het ronderecord voor de snelste SUV op het 20,8 km lange Nordschleife-circuit van de beruchte Nürburgring-racebaan.

De door de performance Cayenne opgetekende rondetijd bedroeg 7 minuten en 38,925 seconden, waarmee hij de vorige recordhouder, de Audi RS Q8, met 3,328 seconden versloeg en 21 seconden sneller is dan de Cayenne Turbo S. Afgezien van de racestoel en rolkooi was de luxe SUV volledig standaard. De gebruikte banden waren 22-inch Pirelli P Zero Corsa’s die speciaal voor de auto zijn ontworpen en die standaard worden geleverd.

De nieuwe Cayenne wordt gekenmerkt door een krachtige 4 liter V8-biturbomotor met meer dan 600 pk en de snelheid om in 3,2 seconden 100 km/u te bereiken, waarmee hij de Porsche 992 GT3 evenaart. Ontworpen voor het circuit en geoptimaliseerd voor longitudinale en laterale dynamiek, zei testrijder Lars Kern het volgende: “De auto is zo ongelooflijk wendbaar, hij heeft zoveel vooras. Waar het heel technisch wordt, met veel snelle bochten, blijft de auto gewoon zitten. Je krijgt veel vertrouwen omdat je weet dat ik dat met deze auto kan.”

Porsche heeft later dit jaar de wereldpremière van dit recordbrekende prestatiemodel.

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram