Jouw nieuwe auto financieren kan met behulp van deze mogelijkheden

nieuwe auto financieren geld lenen

Jouw nieuwe auto financieren kan met behulp van deze mogelijkheden

Hoe kun je jouw nieuwe auto financieren? Wij hebben diverse mogelijkheden op een rij gezet voor wat betreft het financieren van auto’s, dus lees snel mee.

nieuwe auto financieren geld lenen

Mocht de aanschaf van een nieuwe auto op de planning, maar is er niet voldoende financiële ruimte om de gewenste aankoop in één keer te betalen, dan is geld lenen een serieuze mogelijkheid. Dat dit heel gebruikelijk is, blijkt uit het feit dat op de 10 verkochte auto’s, rond de 6 al dan niet deels gefinancierd worden met een lening. Er zijn echter meerdere vormen van geld lenen. Welke optie is geschikt voor jou?

Geld lenen om een auto te financieren kan op diverse manieren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om rechtstreeks met de dealer een leenafspraak te maken, maar ook met de eigen bank of bij een kredietverstrekker. Is geld lenen voor een auto verstandig? En wat zijn per optie de voor- en nadelen zijn? Lees hieronder meer over auto’s financieren en hoe je dit het voordeligst doet.

Auto financieren bij de dealer

Een auto financieren door middel van een lening bij de dealer is een veelvoorkomende mogelijkheid. Het is immers gemakkelijk dat je met slechts een enkele partij te maken hebt. De kans is echter wel groot dat de rente bij de dealer hoger ligt dan bij een bank of kredietverstrekker. Check dit dus goed en bekijk welke opties überhaupt voor jou een serieuze optie zijn.

Kopen op afbetaling

Bij deze vorm ben je direct eigenaar van de auto. Let wel, de rente en looptijd bij deze vorm van lening kunnen behoorlijk zijn. Het nadeel hiervan is dat je onder de streep aanzienlijk meer betaalt voor de auto en dat je, op het moment dat de looptijd afloopt, beschikt over een inmiddels verouderde auto die moeilijk voor een fatsoenlijk bedrag is door te verkopen.

50/50 Deal

Betaal nu de helft, en betaal de andere helft volgend jaar. Voor de 50/50 deal komen we steeds meer reclame tegen, en het lijkt erop dat men dit wel een interessante keuzemogelijkheid vindt. In praktijk is het vaak zo dat je over de eerste helft van de lening weinig rente betaalt, waarna je na een afgesproken periode de tweede helft voltooit. Het voordeel van deze 50/50 deal is dat je weinig rente betaalt. Het gevaarlijke nadeel is echter dat je een hoge boete ontvangt als je de tweede helft niet kunt betalen.

Huurkoop

Deze vorm van lenen om een auto te financieren komt veel voor. Feitelijk blijft de dealer eigenaar van de auto tot het moment daar is dat je de lening in zijn volledigheid hebt afgelost. Lukt deze afbetaling niet en kom je de gemaakte afspraken niet na, dan heeft de dealer het recht om de auto opnieuw in de verkoopt te zetten.

Banklening

Geld lenen bij de bank voelt voor velen het meest vertrouwd en is zodoende een populaire keuze als het gaat om de financiering van een nieuwe auto kopen. Alhoewel dit gevoel niet onbelangrijk is, loont het om toch te kijken voor alternatieven. Zo kan een bank behoorlijke kosten rekenen voor de lening. Zo zie je dat traditionele banken snel duurder worden door overhead kosten.

Kredietverstrekker

Een lening afnemen bij een kredietverstrekker behoort ook tot de opties. Ontdek welke aanbieders er zijn en vergelijk hun opties. Ga bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je precies het benodigde bedrag, waarna je vaak binnen enkele dagen al het leenbedrag ontvangt en ook direct begint met afbetalen. Dit geschiedt middels een vast bedrag per maand, met een vast rentepercentage. Het is slim om voor een partij te kiezen waar je boetevrij versneld kunt aflossen. Bij de persoonlijke lenig wordt de schuld maandelijks kleiner, en het is in principe niet mogelijk om binnen de lening opnieuw een geldbedrag te lenen.

Tip: Sluit nooit een persoonlijke lening af waarbij de looptijd langer is dan dat je de auto rijdt.

Doorlopend krediet

Bij doorlopend krediet is er geen sprake van een vaste rente. Stijgt de rente, dan los je minder af en wordt de looptijd langer. Er is dan in theorie sprake van een restschuld-risico, waarbij de auto minder waard kan zijn dan de openstaande schuld. Bij doorlopend krediet kun je bijlenen binnen de bestaande lening. Feitelijk stel je hiermee de afbetaling uit.

Welke manier van financieren spreekt jou aan voor het kopen van een nieuwe auto?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram