Heb jij de nieuwe limited edition Hendrick’s Lunar Gin al in huis gehaald?

Hendrick’s Lunar Gin

Heb jij de nieuwe limited edition Hendrick’s Lunar Gin al in huis gehaald?

Hendrick’s Gin presenteerde onlangs een nieuwe limited edition. Hendrick’s Lunar Gin bevat botanicals die juist in de avond hun geur verspreiden.

Hendrick’s Lunar Gin

Mocht het je onlangs zijn ontgaan, dan herinneren we je er graag nog eens aan. Enkele weken terug stonden de sterren op één lijn voor Hendrick’s Gin, toen dit bijzondere ginmerk zijn nieuwste limited edition introduceerde in Nederland. Onder het bleke maanlicht onthulde master distiller en fervent nachttuinierder Lesley Gracie Hendrick’s Lunar Gin.

Hendrick’s Gin weet met Lunar Gin het holst van de nacht in een fles te vangen. De heldere Schotse gin – met een intrigerende complexiteit en vriendelijke warmte – is er één om te nippen als de schemering inzet of wanneer de nacht op zijn donkerst is. Het is de bloemige gin om bij te bepraten, beschouwen of beraden. Of welke andere vorm van bedenken of bezinnen dan ook de voorkeur mag hebben.

Lesley Gracie is master distiller van Hendrick’s Gin en vertelt er het volgende over: Het is dat gevoel.. dat gevoel dat je hebt tijdens de donkerste en kalmste nachten. Als de hemel helder is en de sterren scherp afgetekend staan. Ik wilde dit soort avonden, waarop je van de schemering tot in het diepst van de nacht verhalen met vrienden deelt, terugproeven in een gin.”

Tweede limited edition Hendrick’s Gin

Hendrick’s Lunar Gin is de tweede limited edition die door Gracie is bekookstoofd vanuit het Cabinet of Curiosities in The Hendrick’s Gin Palace. Aan dit stukje vergeten Schotse kust waar het paleis verborgen ligt, staan de sterren en de maan extra helder aan de hemel. En het is onder die donkere lucht waar Lesley het liefst tuinieren gaat. Tijdens een van Gracie’s vele nachtelijke schoffelsessies slaat de inspiratie in als een razende meteoriet. Omringd door botanische kruiden en bloemen, waarvan sommige alleen onder het maanlicht geuren, vond ze de smaken van de nacht dichtbij huis. De smaken voor een rijke, warme en verleidelijke gin.

Gracie: “De botanicals in Lunar Gin geven een warmte die voelt alsof je jezelf in een dekentje nestelt als de nacht valt. Daar tussendoor komen de rijke, bloemige aroma’s van een botanische tuin onder maanlicht. En dan een sprankje citrus. Niet scherp als een middagzonnetje, maar helder, kalm en subtiel.”

Hendrick’s Lunar Gin

Kwestie van smaak

De intrigerende combinatie van bloemige warmte en verfrissende tonen zijn door Gracie gebottled in de iconische ‘Hendrick’s Gin’-fles. Het design dat gebaseerd werd op Victoriaanse apothekersflessen verkleurt mee met de nacht; het etiket op de zwarte fles weerspiegelt de hemel in diepblauw en glinsterend zilver. De inhoud van de fles biedt het volgende qua ervaring:

  • Smaaknotitie: Soepele en zachte warmte met aan het eind subtiel wat citrus.
  • Neus: Licht peperig en bloemig met aromatische geuren en een beetje citrus. Vleugjes lavendel, hibiscus en roos.
  • Palet: Een verleidelijke combinatie van warm en bloemig. Het palet van zorgeloze avonden onder het schemerende licht van de maan. De afdronk komt met tonen van kardemon, vanille en citrus.

Naast de gebruikelijk komkommer-garnish en een scheutje citroensap, benadrukt wat zwarte peper in een gin-tonic de kruidige en warme noten van de nieuwe Lunar Gin. Een hele fijne combinatie vol smaak.

Wie de pit van gember waardeert schenkt voor zichzelf de Moonlight Buck: Hendrick’s Lunar Gin, Ginger Ale en citroensap gegarneerd met komkommer en citroenschil.

Voor de beminnaars van straffere drankjes is er de Starry Old Fashioned: een gin old fashioned met angostura bitters, orange bitters en sinaasappelschil als garnering.

Hendrick’s Lunar Gin

Hendrick’s Lunar Gin kopen

De Lunar Gin (43.4% ABV) van Hendrick’s is te koop bij de betere slijterij. Daarmee wisselt Lunar Gin als limited edition de wacht met Hendrick’s Midsummer Solstice, die in de zomer van 2019 tijdelijk geïntroduceerd werd.

De adviesprijs van Hendrick’s Lunar Gin is € 39,99.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram