Longines brengt de Avigation BigEye naar de 21e eeuw

Longines Avigation BigEye Titanium

Longines brengt de Avigation BigEye naar de 21e eeuw

Longines brengt de Avigation BigEye naar de 21e eeuw. Het nieuwe Longines Avigation BigEye Titanium-horloge is nu verkrijgbaar.

Longines Avigation BigEye Titanium

Longines heeft zijn historische pilotenchronograaf uit de jaren 30, de Avigation BigEye, getrakteerd op een moderne make-over met een lichtgewicht titanium kast en een opvallende petrolblauwe wijzerplaat.

The Avigation – een samenvoeging van ‘aviation’ (luchtvaart) en ‘navigation’ (navigatie) – BigEye  – genoemd naar de extra grote 30-minuten-teller op drie uur – werd eerder in 2017 opnieuw geïntroduceerd in de Longines-collectie met een getrouwe heruitgave met stalen behuizing en zwarte wijzerplaat. Deze nieuwe referentie brengt het model echter veel sterker met eigentijdse accenten naar het moderne tijdperk.

Longines heeft de leesbaarheid gemaximaliseerd met wit-op-zwarte chronograafregisters en een faux-vintage tint van Super-LumiNova toegevoegd, die wordt gebruikt om de wijzers en Arabische cijferuurmarkeringen te verlichten tegen de gerookte of verlopende diepblauwe wijzerplaat van het horloge.

Longines Avigation BigEye Titanium

Het horlogemerk heeft de 41 mm Avigation BigEye Titanium ook uitgerust met een exclusief L688 chronograaf uurwerk, dat is voorzien van een kolomwiel en siliconen handwiel, om de storing van magnetische velden te weerstaan. Het horloge wordt daarbij geleverd met een garantie van vijf jaar.

Saffierkristal, met meerdere lagen antireflectiecoating, beschermt de wijzerplaat, terwijl de massieve titanium achterkant van de kast een ingeslagen silhouet van een vliegtuig toont.

Behuizingen die de beweging in een horloge laten zien zijn nu bijna een industriestandaard, maar vereisen dat het uurwerk binnenin extra niveaus van afwerking en decoratie krijgt, wat allemaal bijdraagt ​​aan de uiteindelijke prijs. Met dit nieuwste pilotenhorloge heeft Longines er duidelijk voor gekozen om die afwerking te omzeilen ten gunste van concurrerende prijzen. De Avigation BigEye Titanium is nu te koop voor € 3.230 Ga naar Longines’ website voor meer info.

Longines Avigation BigEye Titanium

Longines Avigation BigEye Titanium

Post a Comment

#Volg ons op Instagram