Japan stelt eindelijk vast wat precies als “Japanse whisky” kan worden beschouwd

wanneer is iets Japanse whisky - regels - Japan Spirits & Liqueurs Makers Association

Japan stelt eindelijk vast wat precies als “Japanse whisky” kan worden beschouwd

Japan stelt eindelijk vast wat precies als “Japanse whisky” kan worden beschouwd, waarmee de lucratieve industrie wordt gereguleerd en beschermd.

wanneer is iets Japanse whisky - regels - Japan Spirits & Liqueurs Makers Association

Ondanks dat het wordt geprezen als een van de beste gedistilleerde dranken ter wereld, is de productie van Japanse whisky niet gereguleerd sinds de eerste echte distilleerderij in 1923 in de natie werd opgericht. Opgegroeid tot een belangrijke industrie, hebben velen nu geprobeerd om te profiteren van de concept van “Japanse whisky” met onoprechte branding en productiemethoden. Die tijd is nu voorbij.

Om het product te beschermen, is deze nieuw gevormde en door de overheid goedgekeurde Japan Spirits & Liqueurs Makers Association tussenbeide gekomen om regels en voorwaarden voor de industrie vast te stellen. De richtlijnen beschermen niet alleen producenten, maar ook consumenten tegen het misleid worden tot het kopen van namaakproducten.

De nieuw geformuleerde Japanse whisky- of Japanse whiskey-vereisten merken op dat “grondstoffen beperkt moeten zijn tot gemoute granen, andere graankorrels en water dat in Japan wordt gewonnen. Er moeten altijd gemoute granen worden gebruikt”, waarbij alleen gewone karamelkleurstoffen zijn toegestaan. De productiemethode merkt op dat “versuikering, fermentatie en distillatie moeten worden uitgevoerd in een distilleerderij in Japan. Het alcoholgehalte op het moment van distillatie moet minder zijn dan 95 procent.” Verder wordt geschetst dat “het gedestilleerde product moet worden gegoten in houten vaten met een capaciteit van niet meer dan 700 liter en daarna moet worden gerijpt in Japan gedurende een periode van ten minste drie jaar.” Ten slotte: “bottelen mag alleen plaatsvinden in Japan, met een alcoholgehalte van ten minste 40 procent op dat moment.”

De Japan Spirits & Liqueurs Makers Association legde ook beperkingen op aan het etiketteren van gedistilleerde dranken die niet aan de bovenstaande vereisten voldoen. Dergelijke alcohol mag geen etiketten bevatten met “namen van mensen die Japan oproepen”, “namen van Japanse steden, regio’s en beroemde plaatsen, maar ook bergen en rivieren”, “Japanse vlag of Japanse jaartelling” en “eventuele labels die ervoor zorgen het lijkt alsof de whisky voldoet aan de productie-eisen van de Japanse whisky.”

De praktijkregels die zijn opgesteld door de Japan Spirits & Liqueurs Makers Association, treden officieel in werking op 1 april, de start van het nieuwe zakenjaar in Japan.

wanneer is iets Japanse whisky - regels - Japan Spirits & Liqueurs Makers Association

DISCLAIMER: We raden onverantwoord en/of alcoholgebruik door minderjarigen af. Drink verantwoord en legaal.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram