Bugatti introduceert eerste prototype van € 8 miljoen kostende Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti introduceert eerste prototype van € 8 miljoen kostende Bugatti Centodieci

Bugatti onthult eerste prototype van € 8 miljoen kostende Bugatti Centodieci. De tien exemplaren zijn binnen enkele uren uitverkocht.

Bugatti Centodieci

Bugatti heeft officieel het eerste prototype onthuld voor de langverwachte Bugatti Centodieci. De hypercar moet € 8 miljoen kosten en is een eerbetoon, in beperkte oplage, aan de iconische Bugatti EB110.

De Centodieci zelf is gebaseerd op de Bugatti Chiron, en hoewel het de prototypefase heeft bereikt, is er nog veel ontwikkelingswerk aan de winkel. De supercar werd voor het eerst onthuld tijdens de Monterey Car Week 2019.

De Centodieci, ofwel ‘110’ in het Italiaans, stelt Bugatti in staat een eerbetoon te brengen aan de EB110, evenals de 110e verjaardag van oprichter Ettore Bugatti. De EB110 was het geesteskind van de Italiaanse architect Giampaolo Benedini en de Italiaanse ondernemer Romano Artioli. De ontwerpers waren in staat om kenmerkende EB110-stylingelementen aan de Centodieci toe te voegen, waaronder een glazen motorkap, een kleiner hoefijzer-grille en vijf ronde luchtroosters aan de zijkant.

De Centodieci zal naar verwachting extreem krachtig zijn, met de W-16 die is afgesteld om bijna 1.600 pk te behalen, zo’n 100 pk meer dan de Chiron. Met al deze toevoegingen en wijzigingen maakt Bugatti zich zorgen dat het de koeling van de 8,0-liter W-16-motor met vier turbo’s zou kunnen verstoren. Er is ook bezorgdheid dat de nieuwe vaste achtervleugel en nieuwe verlichtingselementen de aerodynamica en de naleving van de regelgeving kunnen beïnvloeden.

Bugatti’s technisch projectmanager voor one-off-projecten zei: “In de komende maanden kijken we er, naast het bouwen van het exterieur en het uitvoeren van meer geavanceerde simulaties in de windtunnel, erg naar uit om de testbaan op te gaan om te beginnen met het tunen van het chassis.”

In beperkte oplage uitgebracht, zullen er wereldwijd slechts 10 Bugatti Centodiecis worden geproduceerd. De bolides zijn overigens naar verluidt al uitverkocht, en voetballer Cristiano Ronaldo zou eigenaar zijn van een van de hypercars.

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

hypBugatti Centodieci

Post a Comment

#Volg ons op Instagram