8 Tips voor het kopen van een goede winterjas: “Je bent nog niet te laat”

8 tips voor het kopen van een goede winterjas

8 Tips voor het kopen van een goede winterjas: “Je bent nog niet te laat”

Een nieuwe winterjas kopen? We hebben 8 tips voor het kopen van een goede winterjas, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

8 tips voor het kopen van een goede winterjas

Ben je nog op zoek naar een nieuwe winterjas? Geen zorgen, je bent absoluut niet te laat en er zijn nog talloze uitstekende herenjassen verkrijgbaar die aan alle eisen voldoen. Alhoewel we bij de aanschaf van een nieuwe seizoensjas vaak rekening houden met stijl en trends – waar niks mis mee is – zijn er een achttal zaken die minstens zo belangrijk zijn. Lees maar mee en voorkom teleurstelling.

Ga je dit jaar voor een dure winterjas of voor een exemplaar uit de sale? Ga je voor een specifieke trend of kies je voor een tijdloze stijl die elk jaar weer geschikt is? Deze vragen zijn natuurlijk van belang binnen de zoektocht naar een nieuwe, goede winterjas heren, maar er zijn nog veel meer praktische punten die bepalen welke keuze jij maakt. Wat jouw antwoord ook is op de vragen hierboven, er zijn altijd acht punten die je even moet nalopen.

Goede winterjas kopen: Hier let je op!

Vanzelfsprekend willen we goed voor de dag komen, dus kijken we allereerst naar het uiterlijk van de jas. Daarnaast moet hij warm zijn, niet geheel onbelangrijk tijdens het winterseizoen, en moet hij tot slot comfortabel zitten. Deze drie punten zijn essentieel in het maken van de juiste keuze voor een winterjas. Best simpel. Toch?

Toch zijn er jaarlijks veel mensen die dit weten, maar toch spijt hebben van hun nieuwe winterjas. Hadden ze maar op onderstaande tips gelet..

1. Niet besparen op een winterjas

Als je de perfecte winterjas kunt krijgen in de sale, dan moet je dit natuurlijk altijd doen. Bespaar echter niet op een jas als het geen buitenkansje is. Een goede winterjas die jaren meegaat kost nu eenmaal wat geld. Daarmee is het in feite een investering die je doet. Je wilt immers niet om het jaar een nieuwe winterjas hoeven kopen, omdat de goedkopere jas die je kocht van veel mindere kwaliteit is.

Zie je bijvoorbeeld een mooie winterjas van Tommy Hilfiger die het dubbele kost ten opzichte van een veel mindere kwaliteit jas van een prijsvechter, en kun je het missen? Durf dan iets meer te betalen en ga voor de eerste, zodat je jarenlang plezier hebt van je keuze.

2. Liever iets te groot, dan iets te klein

Het is een fout die velen maken zodra ze nog voordat de winter begint een jas kopen; een te klein model. Als je een winterjas gaat kopen, zorg er dan voor dat je rekening houdt met eventuele vesten en truien. De kans is niet heel groot dat je alleen een t-shirt onder je winterjas zult dragen, dus zorg ervoor dat je een ruime maat kiest. Zo kun je comfortabel je favoriete hoodie eronder dragen.

3. Niet te kort, anders krijg je het koud

Natuurlijk een mooie winterbomber kan super tof staan, maar als je een stukje moet fietsen tijdens een temperatuurtje vriespunt en de jas kruipt omhoog over de rug, dan krijg je al gauw spijt. Een goede winterjas valt uiteindelijk qua lengte toch wel over de kont. Hoe je test of je de juiste lengte hebt gepakt in de winkel? Trek de jas aan, knoop of rits ‘m dicht, en ga gehurkt zitten. Blijf je beschermd of kruipt alles wel heel ver omhoog? Merken zoals Moose Knuckles, Woolrich en Canada Goose staan bekend om hun parka’s. Dit zijn modellen die eigenlijk perfect vallen. Ga je liever voor een iets voordeliger merk? Denk dan aan bijvoorbeeld een Airforce jas.

4. Van welk materiaal is de jas?

Het ligt voor de hand, maar check vooraf goed van welk materiaal het exterieur van de jas is gemaakt. De warmste winterjassen zijn gewatteerd, want de kou komt er minder makkelijk in, en de warmte van het lichaam ontsnapt minder snel. Een mooie mantel kán wel, maar dan ben je overgeleverd aan het dragen van talloze laagjes om optimaal warm te blijven. Denk daarnaast aan duurzame materialen, zoals leer en wol, die ook ideaal zijn om warm te blijven. Veel goedkope winterjassen maken gebruik van synthetische materialen, zoals polyester en viscose. Blijf hier bij voorkeur bij weg.

8 tips voor het kopen van een goede winterjas

5. De voering houdt je extra warm

We merkten net al op dat gewatteerde jassen het warmst zijn. Dit betekent niks anders dan dat ze gevoerd zijn met een extra laag, een inhoud, ten behoeve van de isolatie en het warmtebehoud van het lichaam tijdens de kou. Welke voeringen zijn echter het best? Donsvulling is bijvoorbeeld zeer fijn bij koude dagen, maar bij regen of zelfs sneeuw wordt de donsjas al minder comfortabel. Wat dat betreft zijn kunstvezels een interessante voeringsoptie.

6. Onderschat de capuchon niet

In ons vaak regenachtige Nederland hoeven we niet te vertellen dat een capuchon toch wel lekker is als het met bakken uit de hemel komt. De capuchon van een fatsoenlijke winterjas is echter ook heel erg prettig als het ijskoud is buiten. Met name mannen met kort haar of een kale kop zullen bevestigen dat de capuchon soms een ware life saver is. En heb je het hoofd goed warm, dan blijft de rest van het lichaam ook beter op temperatuur. Veel jassen komen tegenwoordig met een afritsbare capuchon. Erg handig!

7. Met de rits gaat de winterjas echt dicht

Winterjassen met knopen ogen wellicht fraai, maar uiteindelijk houden ze niet alle koelte tegen en is er feitelijk ruimte voor toch. Wat dat betreft is het raadzaam om te kiezen voor een goede winterjas met een rits. Ga je nu toch voor knopen, dan ben je gedurende echt koude dagen opnieuw overgeleverd aan laagjes en een grote, dikke sjaal.

Heb jij al een goede winterjas op het oog?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram