Verschillende manieren om een slechte adem goed aan te pakken

Mondproblemen Slechte adem tips

Verschillende manieren om een slechte adem goed aan te pakken

Heb je bijvoorbeeld last van slechte adem? Er zijn verschillende manieren om mondproblemen goed aan te pakken. Check snel!

Mondproblemen Slechte adem tips

Heb je nog weleens last van een slechte adem? Dan is dat natuurlijk behoorlijk vervelend, zeker als je samen met andere mensen werkt, op date gaat of een belangrijke afspraak hebt. Voor jezelf is uit de mond stinken – indien structureel ook bekend als halitose – uiteraard niet prettig, dus zul je daar het liefst zo snel mogelijk iets aan willen doen. Toch?

Heb je al van alles geprobeerd, maar nog niets gevonden dat echt werkt of dat alleen de slechte adem voor korte tijd maskeert? Ontdek dan hieronder welk middel bij jouw mondproblemen past, zodat je het kunt oplossen.

Spoelen met het mondwater van Oravall

Mondwater is een goed middel om problemen in je mond te bestrijden. Heb je bijvoorbeeld veel last van een slechte adem (halitose) dan kun je de mond regelmatig spoelen om dit tegen te gaan. Met het mondwater van Oravall wordt je mond niet alleen een stuk frisser, maar zorg je er ook nog eens voor dat de schadelijke bacteriën die de mondproblemen veroorzaken geen kans meer krijgen. Door het spoelen met deze natuurlijke mondspoeling krijgt je mond niet alleen een frisse pepermuntsmaak mee, maar zorg je ook voor herstel van de natuurlijke balans en ga je enkel de schadelijke bacteriën te lijf. Het middel is uitgebreid getest en kent geen bijwerkingen.

Kauwen op Moist-R® kauwgom

Liever geen mondwater gebruiken, want gaat je voorkeur uit naar een ander middel? Kies bijvoorbeeld voor speciale kauwgom die een slechte adem tegengaat. Een goed voorbeeld hiervan is de Moist-R® kauwgom. Deze kauwgom is speciaal ontwikkeld om een slechte adem te bestrijden. Je doet er hetzelfde mee als met gewone kauwgom, maar omdat er natuurlijke xylitol in zit maak je meer speeksel aan. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën die een slechte adem veroorzaken goed aangepakt worden. De kauwgom zelf is lekker van smaak, zacht om te kauwen en bevat geen suikers, kunstmatige zoetstoffen of conserveringsmiddelen. Zo vormt deze geen aanslag op je tanden en kun je deze zoveel gebruiken als je maar wilt om een slechte adem tegen te gaan.

Gebruik een Cupping Glass

Een slechte adem hoeft niet altijd in de mond te ontstaan. Er zijn namelijk veel meer plekken in je lijf nabij de mond waar slechte bacteriën zich graag nestelen en op die manier een slechte adem tot gevolg hebben. Zo kan het zijn dat je keelamandelen de vieze adem of nare smaak veroorzaken. Omdat er amandelstenen aan je keelamandelen gehecht zitten, vormt deze viezigheid een prima voedingsbodem voor bacteriën, die op hun beurt weer een slechte adem tot gevolg hebben. Met het Tonsil Fresh Cupping Glass kun je eenvoudig zelf de amandelstenen verwijderen; zelfs de exemplaren die tot diep in de amandelen zitten. Zo ga je niet alleen een oorzaak van een slechte adem tegen maar zorg je er ook nog eens voor dat je minder kans hebt op keelontsteking.

Druppel met de Nasal Sinus Drops

Een slechte adem is niet altijd een probleem dat enkel in je mond bestaat. Je kunt zoveel je tanden poetsen als je wilt, maar als de slechte adem door teveel neusslijm wordt veroorzaakt maak je een betere kans dit op te lossen door neusdruppels te gebruiken. Kies je voor de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops, dan gaat dit de vorming van te veel slijm effectief tegen. De druppels werken niet verslavend en mag je zo vaak je wilt gebruiken. Ze werken op basis van xylitol en saline en zorgen ervoor dat jij minder slijm aanmaakt en dat het speeksel in je mond de van nature reinigende taak weer aankan. Veel slijm kan juist een goede werking van het speeksel tegengaan waardoor zich nog meer bacteriën ophopen die een slechte adem veroorzaken.

Gebruik de Tongue Clean Kit

Een slechte adem kan ook veroorzaakt worden door een niet al te schone tong. Deze kun je wel reinigen als je je tanden aan het poetsen bent, maar dat is vaak niet afdoende. Als je een echt goed schone en ontsmette tong wilt hebben kun je het beste kiezen voor een goede reinigingsgel. Om deze aan te brengen heb je een speciale borstel nodig. In de Tongue Clean Kit vind je deze beide en er zitten ook nog de California Breath tongdruppels in die je daarna kunt gebruiken. Zo heb je alles in huis om je tong op de juiste manier te verzorgen en een frisse adem te creëren.

Kies voor de Oxyd-8 tandpasta

In veel tandpasta’s zitten toevoegingen die vaak niet nodig zijn en echt geen betere werking opleveren. Als je last hebt van een slechte adem kun je dit door goed tandenpoetsen wel bestrijden, maar het is wel belangrijk dat je daar de juiste pasta voor kiest. Kies je voor de Oxyd-8 tandpasta dan haal je een goed middel in huis waar geen schadelijke stoffen aan zijn toegevoegd, maar waar je wel een frisse adem van krijgt. Zo zit er bijvoorbeeld geen sodiumlaurylsulfaat in. Dit wordt vaak toegevoegd zodat het middel beter schuimt, maar dat doet niets voor de werking en kan zelfs wondjes, aften en irritaties veroorzaken als je pech hebt.

Gebruik Dr. Katz Lozenges

Pastilles zijn vaak lekker om in je mond te doen als deze wat droog aanvoelt. Ook bij een vieze smaak of slechte adem geven ze vaak verlichting en een beter resultaat. Wil je de bron van de slechte adem aanpakken? Kies dan voor bijvoorbeeld Dr. Katz Lozenges. Hiermee bestrijd je op natuurlijke wijze de bacteriën die voor mondproblemen kunnen zorgen. De pastilles wekken meer speeksel op tot groot ongenoegen van de bacteriën. Het speeksel zelf zorgt dan voor een minder droge mond en een goede bescherming, en tevens voor een frisse adem. De zuigtabletjes smaken naar mint en mandarijn en worden door de meeste mensen dan ook als smakelijk ervaren.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram