McLaren geeft een voorproefje van zijn nieuwe Artura High Performance Hybrid Supercar

McLaren Artura

McLaren geeft een voorproefje van zijn nieuwe Artura High Performance Hybrid Supercar

Een voorproefje van de nieuwe McLaren Artura, een high performance hybrid supercar, voorzien van een twin-turbocharged V6 en elektromotor.

McLaren Artura

McLaren maakt zijn High Performance Hybrid (HPH)-debuut met de nieuwe Artura, en de Britse supercar-maker biedt nu eindelijk een voorproefje van wat komen gaat.

Gebaseerd op zowel de McLaren P1 uit 2012 als de recentere Speedtail Hyper-GT, combineert het nieuwe Artura’s HPH-systeem een ​​lichtgewicht V6-benzinemotor met dubbele turbocompressor met een elektrische motor om vergelijkbare prestaties te leveren als de V8-modellen van de automaker, met het extra voordeel van groenere technologie en verbeterde koppelrespons bij lage toerentallen om “sprankelende acceleratie” mogelijk te maken. Als extreme prestaties niet vereist zijn, kan de Artura ook alleen op elektriciteit rijden om de uitstoot verder te verminderen.

“Elk element van de Artura is geheel nieuw – van de platformarchitectuur en elk onderdeel van de High Performance Hybrid-aandrijflijn tot de carrosserie, het interieur en de allernieuwste bestuurdersinterface – maar het is gebaseerd op tientallen jaren ervaring van McLaren in baanbrekend superlichtgewicht race- en wegautotechnologieën om al onze expertise op het gebied van elektrificatie naar de supercarklasse te brengen”, zegt McLaren CEO Mike Flewitt.

Er is momenteel geen informatie over prijzen of wanneer de nieuwe hybride auto precies zal arriveren, dus stay tuned voor meer updates.

McLaren Artura

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram