Na 20 jaar voorziet TAG Heuer de iconische Monaco-chronograaf eindelijk van een stalen armband

TAG Heuer Monaco Chronograph 39 met stalen armband

Na 20 jaar voorziet TAG Heuer de iconische Monaco-chronograaf eindelijk van een stalen armband

Na 20 jaar voorziet TAG Heuer de iconische Monaco-chronograaf eindelijk van een stalen armband. Ga jij de nieuwe TAG Heuer Monaco Chronograph 39 kopen?

TAG Heuer Monaco Chronograph 39 met stalen armband

Eindelijk, na 20 jaar een van de meest iconische uurwerken van TAG Heuer te zijn geweest, komt de Monaco nu met zijn eigen metalen armband. Het klassieke model komt bovendien in een compactere 39 mm-formaat.

Geïnspireerd door soortgelijke ontwerpen uit de jaren ’70, heeft de nieuwe armband een ‘H’-ontwerp voor zijn horizontale schakels, verbonden via kleinere schakels die door het midden lopen, wat leidt tot een vlindersluiting met dubbele veiligheidsdrukknoppen. “De armband is bijzonder belangrijk voor elk polshorloge – zonder een goede armband is het uurwerk niet wenselijk”, aldus Catherine Eberlé-Devaux, de Heritage Director van de Zwitserse horlogemaker. “Voor de nieuwe Monaco-horloges hebben we gezinspeeld op zijn schitterende verleden met een vertrouwd ontwerp en kleur, terwijl we onderstrepen dat de collectie vooruitgaat met innovatieve nieuwe technologie.”

Het uurwerk zelf heeft nu een meer bescheiden kastmaat van 39 mm en is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en blauw. Onder een saffieren achterkant van de kast is het nieuwe kaliber Heuer 02 chronograaf te zien, een automatisch uurwerk dat werkt op 4 Hz. Als aanvulling op de race-stamboom van het horloge, is het uurwerk voorzien van een flitsend rode kolomwiel met geïntegreerde chronograaffunctie met verticale koppeling, een verduisterde en geskeletteerde rotor, evenals verticale Genève-strepen op de bruggen. Het gangreserve komt op een indrukwekkende 80 uur, met waterbestendigheid tot 100 meter.

Voor geïnteresseerden zijn de zwarte uitvoeringen van de nieuwe TAG Heuer Monaco Chronograph 39 nu beschikbaar, waarbij de versie met leren band $ 6.350 kost, zo’n € 5.400, en de versie met roestvrijstalen armband $ 6.750, zo’n € 5.700. De blauwe editie is verkrijgbaar vanaf januari 2021.

TAG Heuer Monaco Chronograph 39 met stalen armband

Post a Comment

#Volg ons op Instagram