Gucci imiteert zichzelf met nieuwe “Fake Not”-collectie

Gucci Fake Not - 2020

Gucci imiteert zichzelf met nieuwe “Fake Not”-collectie

De nieuwe Gucci Fake Not-collectie geeft een knipoog naar alle imitatie die plaatsvindt in de wereld van fashion. Welke items trekken jouw oog?

Gucci Fake Not - 2020

Men zegt weleens dat imitatie de meest oprechte vorm van vleierij is, en maar weinig modehuizen worden zo veel gevleid als Gucci. Het logo en de herkenbare motieven van het label worden sinds het begin van de jaren 80 gebruikt, en ook al bijna net zolang gerepliceerd. Tegelijkertijd is de iconografie verankerd in de streetwear-cultuur en de modewereld als geheel. Als vette knipoog, hebben het Italiaanse merk en diens creatief directeur Alessandro Michele de nieuwe Gucci Fake Not-collectie voor het herfst/winter 2020-seizoen geïntroduceerd.

Michele heeft een ironische benadering voor de serie gekozen, waarbij een FAKE Gucci-logo te zien is met de tweekleurige streep die voor het eerst te zien was in de jaren ’80 – en die een heerlijke retro flair geeft.

De print is aangebracht op een reeks heren-, dames- en unisex-items, waaronder enkele van de meest populaire stukken, zoals de Ace-sneakers en de East/West-draagtas met handgreep. Elk stuk is stoutmoedig gemarkeerd met het woord “FAKE” aan de ene kant en “NOT” aan de andere kant. Confectiekleding, zoals oversized T-shirts en windjackets, kreeg dezelfde visuele behandeling, met de gele letters op de voor- en achterkant van de kledingstukken.

De Gucci Fake Not-collectie is meer dan alleen een seizoenscollectie. Het is een repliek op imitatie in de modewereld en laat zien dat het label luxe overstijgt – en dat het dat met humor doet.

Bekijk de Gucci Fake Not-collectie in de afbeeldingen hieronder en ga naar Gucci’s website om het assortiment te bekijken.

Gucci Fake Not - 2020

Gucci Fake Not - 2020Gucci Fake Not - 2020Gucci Fake Not - 2020Gucci Fake Not - 2020Gucci Fake Not - 2020Gucci Fake Not - 2020

Post a Comment

#Volg ons op Instagram