Buick blaast klassieke naam ‘Electra’ nieuw leven in met elektrische concept auto

Buick Electra elektrische auto

Buick blaast klassieke naam ‘Electra’ nieuw leven in met elektrische concept auto

De Buick Electra is nieuw leven ingeblazen. Ditmaal in de vorm van een elektrische auto, komt de Amerikaanse EV concept car met 538 pk.

Buick Electra elektrische auto

De Amerikaanse autofabrikant Buick zet zijn investering in een elektrische toekomst voort en heeft zijn nieuwste elektrische auto concept onthuld: een cross-over met de iconische Electra-naam van het bedrijf, die tussen 1959 en 1990 voor een ander assortiment auto’s werd gebruikt.

De nieuwe Buick Electra, ontworpen door een studio in Shanghai, is geïnspireerd door ruimtecapsules, met een glazen capsule-achtige cabine, gebeeldhouwde carrosseriepanelen en LED-verlichting met een 3D-effect op de voorkant. Vlinderdeuren dienen om de futuristische esthetiek uit te breiden, terwijl het interieur consistent blijft met een rechthoekig stuurwiel en een breed gebogen scherm dat zowel als dashboard als console fungeert. Hoewel de elektrische auto slechts een concept is, zegt het merk ook dat het een specifieke ontwerptaal heeft gebruikt die het “Potential Energy” noemt. Deze zal ook worden toegepast bij de meeste elektrische productieauto’s die de Amerikanen in dit nieuwe decennium op de markt zullen brengen.

Wat zijn prestaties betreft, maakt de elektrische auto gebruik van een tweemotorige aandrijflijn die 583 pk naar alle vier de wielen kan duwen. Dit vertaalt zich bij 0 tot 100 km/u in een tijd van slechts 4,3 seconden. Met behulp van GM’s eigen Ultium-batterijtechnologie heeft de Electra ook nog eens een bereik van 660 kilometer per lading.

Er is geen indicatie voor wat betreft de plannen rondom het Electra-concept, maar we weten wel dat Buick van plan is om vóór 2030 twee nieuwe elektrische modellen uit te brengen. Houd ons dus in de gaten meer nieuws.

Buick Electra elektrische auto

Buick Electra elektrische auto

Buick Electra elektrische auto

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram