ONDERZOEK: ​Nederland gek op brandstof besparen

brandstof besparen toyota hybride

ONDERZOEK: ​Nederland gek op brandstof besparen

​Nederland is gek op brandstof besparen, zo blijkt uit o.a. Hybrid Switch onderzoek. Zou jij voor hybride gaan of vol elektrisch?

brandstof besparen toyota hybride

87% van de Nederlandse particuliere autorijders vindt besparen op brandstofkosten van groot belang. Voor hen is dit zelfs een van de drie belangrijkste criteria bij het kiezen van een nieuwe auto1. Bij die afweging tellen prijs-waardeverhouding en betrouwbaarheid ook zwaar mee. Hoe sta jij erin?

Bij het vergelijken van auto’s op basis van deze drie elementen, zien steeds meer mensen de oplossing in een hybride auto, die aangedreven wordt door een benzine-, en elektrische motor. Hybrides zijn betaalbaar in aanschaf en combineren het gemak van benzine tanken met 330 tot wel 660 euro* brandstofkostenbesparing per jaar2.

Nederland switcht liever naar hybride dan naar volledig elektrisch rijden

Voor veel particuliere autokopers blijkt elektrisch rijden nog een stap te ver. De voornaamste redenen daarvoor zijn de hoge aanschafkosten en zorgen over de beperkte actieradius en het laadvermogen. Daarom vinden veel particulieren een hybride op dit moment de beste optie. Ruim 11% geeft aan binnen twee jaar de switch naar hybride te willen maken, tegenover 8,8% die een volledig elektrische auto zou kiezen1.

De meeste Nederlanders die nu beschikken over een deels of volledig elektrische auto, rijden in een Toyota hybride. Samen bespaarden alle hybrides van dit merk in Nederland tussen 2000 en 2019 al ruim 400 miljoen liter brandstof2. Minder brandstof zorgt ook voor minder CO2-uitstoot. De genoemde brandstofbesparing resulteerde in een besparing van 1,14 miljoen ton CO2-uitstoot. Die uitstootbesparing is vergelijkbaar met 9 miljoen keer op en neer vliegen van Amsterdam naar Londen.

Wil jij ook brandstof besparen en wordt jouw volgende auto een hybride auto?


1) Hybrid Switch onderzoek augustus 2020, PanelWizard, n = 1.074 en 2) JATO Hybrid Switch onderzoek 2009-2019. De brandstofvergelijking is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door JATO Dynamics BV (2020). Hierin worden de uitstoot- en verbruikscijfers van een Toyota Hybrid vergeleken met de gemiddeldes uit het desbetreffende segment van voertuigen met een conventionele motor. In de berekening bedraagt de brandstofprijs € 1,659 (brandstofprijzen.nl), peildatum: 27-07-2020. De kilometrage bedraagt gemiddeld 13.000 kilometer per jaar (CBS, 2019).

Post a Comment

#Volg ons op Instagram