Mercedes-Benz onthult 2021 S-Klasse boordevol met technische snufjes

2021 Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes-Benz onthult 2021 S-Klasse boordevol met technische snufjes

De nieuwe 2021 Mercedes-Benz S-Klasse is onthuld. De nieuwste innovaties en ultieme luxe vinden we in de Mercedes-Benz S500 en Mercedes-Benz S580.

Het is altijd spannend als Mercedes-Benz het doek van de nieuwste S-Klasse trekt, en deze week was het zo ver, want het model voor 2021 is onthuld. Een nieuwe S-Klasse markeert steevast een nieuw hoofdstuk voor het Duitse merk, aangezien de luxe sedan fungeert als het vlaggenschip van het merk. De bolide zit altijd boordevol technologie, met innovaties die gaandeweg ook hun weg zullen vinden naar de andere auto’s van Mercedes-Benz.

De nieuwe S-Klasse biedt tal van updates. Opvallende vermeldingen zijn onder meer de luchtvering of de optionele E-Active Body Control-ophanging, die, waarbij het persbericht beweert, dat “alleen zweven beter is.” De nieuwe ophanging kan de weg aflezen en informatie en ondersteuning bieden aan elk wiel, zodat elke bocht de juiste hoeveelheid demping en veerkracht heeft voor een zo soepel mogelijke rit.

Aanvullend heeft de S-Klasse een complete revisie van het interieur gekregen. De nieuwe cabine is misschien wel de meest luxueuze loungeopstelling ooit van Mercedes-Benz, met een 12,8-inch scherm waarop je bijna alles kunt regelen wat je nodig hebt, van infotainmentsystemen tot airconditioning en rijfuncties. Het klimaatregelsysteem is ook behoorlijk slim, omdat het nu het interieur van de auto snel kan opwarmen, waardoor je bijna onmiddellijk warme lucht voelt. Er is ook een nieuw geursysteem, dat de lucht kan vullen met de geuren “Bamboo Mood” en “Cotton Mood”.

We zien tevens augmented reality-begeleiding. Als je bijvoorbeeld over 100 meter af moet slaan, dan verschijnt er een pijl met ‘100 meter’ op de weg. Achterin hebben de passagiers een scala aan entertainmentopties tot hun beschikking, evenals een geheel nieuwe reeks massagestoelfuncties. En tot slot is er een nieuw 4D-geluidssysteem dat 31 luidsprekers en acht resonatoren gebruikt – de laatste is een stukje techniek dat in de stoelen is ingebed voor een authentiekere luisterervaring.

Afgezien van veel meer technologie, is de 2021 S-Klasse ook aan de buitenkant opnieuw ontworpen. Een nieuwe vorm voor de grille, andere koplampen, opnieuw ontworpen luchtinlaten en nog veel meer zorgen allemaal voor een slanker uiterlijk, net als de nieuwe elektronische deurgrepen die in één lijn liggen met de carrosserie. Aan de achterkant is er een nieuwe set led-verlichting en een nieuw achterbumperontwerp dat meer ruimte biedt voor bredere uitlaatpijpen.

Tot nu toe heeft Mercedes-Benz twee basismodellen onthuld, de S500 en de S580. De eerste heeft een drie-liter turbocharged zes-in-lijn-motor, die 429 pk levert met behulp van het EQ Boost-systeem van Mercedes. De grotere S580 is uitgerust met een vierliter twin-turbo V8 die 496 pk produceert.

Bekijk de geheel nieuwe 2021 Mercedes-Benz S-Klasse hieronder.

2021 Mercedes-Benz S-Klasse

2021 Mercedes-Benz S-Klasse

2021 Mercedes-Benz S-Klasse

2021 Mercedes-Benz S-Klasse

2021 Mercedes-Benz S-Klasse

2021 Mercedes-Benz S-Klasse

Post a Comment

#Volg ons op Instagram