8 Tips voor bij de aanschaf van een nieuw bed

8 tips nieuw bed kopen

8 Tips voor bij de aanschaf van een nieuw bed

Staat een nieuw bed kopen bij je op de planning? Wij hebben 8 tips voor het kopen van een bed voor je op een rij gezet.

8 tips nieuw bed kopen

We begrijpen allemaal dat een goede nachtrust essentieel is voor een uitgerust lichaam en een gezonde geest. Wat dat betreft is het uitkiezen van het juiste bed enorm belangrijk. En alhoewel goedkoop ook hier duurkoop kan zijn, zul je bemerken dat of de aankoop van een nieuw bed geslaagd is, vooral ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Je slaapkamer voorzien van een nieuw bed is natuurlijk geen onplezierige missie. Je woning inrichten is immers een leuk project, en de slaapkamer is een ruimte die je graag mooi op smaak hebt. Er zijn echter een aantal zaken waar je op dient te letten, voordat je een compleet nieuw bed koopt. En dan hebben we het niet alleen over of je matras 160×200 centimeter groot moet zijn of groter, maar vooral over specifieke eigenschappen die van invloed zijn op jouw nachtrust.

Hieronder vind je een achttal tips die je kunnen helpen bij het kopen van een bed en matras.

Een goed bed kopen brengt rust

We gaan er gemakshalve vanuit dat je het wat betreft de interieurstijl wel in je hoofd hebt. Blijft staan de praktische kant van het verhaal. Als je onderstaande tips meeneemt, dan wordt de kans op een goede aankoop een stuk groter.

1. Huidige situatie

Op wat voor bed en matras slaap je op dit moment? Ervaar je een goede nachtrust of word je regelmatig vermoeid wakker, bijvoorbeeld door kuilen? Het is belangrijk om in te schatten of je beter voor een ander bed en matras kunt kiezen, dus breng goed in kaart hoe je jouw huidige bedsituatie ervaart.

Misschien heb je ooit ergens gelogeerd of in een hotel gelegen waar je veel beter sliep en wakker werd?

2. Deskresearch

Online kun je enorm veel informatie vinden. Ga het internet op voordat je overgaat tot een bed kopen, en verdiep je in de verschillende soorten bedden en matrassen. Van boxsprings tot elektrische verstelbare bedden, en van traagschuim tot pocketvering, over elke productsoort kun je veel info vinden.

3. Fieldresearch

Geen zorgen, we sturen je niet langs de deuren. Wat je echter wel kunt doen, is naar ervaringen vragen onder vrienden en familie. Op welk type matras en bed slapen zij, en waarom? Persoonlijk advies, helemaal indien een vergelijkbare voorkeur van toepassing lijkt te zijn, kan erg waardevol zijn. Uiteraard kun je ook langs winkels voor professioneel advies. Maar let op, zij zullen ook op zoek zijn naar een sale.

8 tips nieuw bed kopen

4. Rekening houden met..

Bedenk vooraf goed welke eigenschappen en functies van toepassing dienen te zijn. En dit geldt, indien van toepassing, natuurlijk ook voor jouw partner. Belangrijk is vooral de fysieke gesteldheid, dus stel vragen als: heb ik rug- en nekklachten? Slaap ik op mijn buik, rug of zij? Heb ik het ‘s nachts vaak koud of warm?

Al deze gegevens kun je bespreekbaar maken met bijvoorbeeld een verkoopadviseur, zodat er gericht voor je kan worden gezocht.

5. Ben wakker

In essentie hetzelfde als dat je niet met honger de supermarkt in moet gaan. Als je enigszins vermoeid bent, dan slaapt elk bed lekker. Ga daarom naar de beddenwinkel als je uitgerust en scherp bent, zodat je alles goed kunt beoordelen.

6. Let op de afmetingen, maar dan om andere redenen

Vergeet niet dat een bed ook in de slaapkamer moet komen. Woon je in Amsterdam op 4 hoog, dan kan het trappenhuis best nog weleens problemen opleveren. Mocht je in de situatie verkeren waarbij een groot bed simpelweg niet in de slaapkamer te krijgen is, kijk dan naar bedden die bijvoorbeeld een deelbaar hoofdbord hebben.

 7. De prijs, alles bij elkaar

Met bijvoorbeeld alleen een boxspring ben je er nog niet. Zoek goed uit wat je allemaal krijg voor de prijs op het prijsbord. Een topmatras, hoofdbord, voetbord en nachtkastjes zijn vaak niet inbegrepen en brengen extra kosten met zich mee.

8. Bezorging en montage

Dit punt hoort eigenlijk bij de volledige prijs, waar we het hierboven over hebben. Check goed of de totaalprijs inclusief bezorgen en monteren is. Extra bezorgingskosten of zelfs kosten voor de montage zijn natuurlijk ongewenst, helemaal indien ze een verrassing zijn.

Wanneer ga jij een nieuw bed kopen?

Fotocredits: Pexels/Unsplash

Post a Comment

#Volg ons op Instagram