Bamboo Basics zet de toon als het gaat om milieuvriendelijke kleding van bamboe

bamboo basics onderkleding van bamboe

Bamboo Basics zet de toon als het gaat om milieuvriendelijke kleding van bamboe

Bamboo Basics zet de toon als het gaat om milieuvriendelijke onderkleding van bamboe. Duurzaam ondergoed dat goed voelt!

bamboo basics onderkleding van bamboe

Stel je voor dat je door het dragen van specifiek ondergoed – dat perfect aanvoelt, er goed uitziet en bovendien een aantrekkelijk prijskaartje heeft – een bijdrage levert aan een beter milieu. Zou je dit dan doen? Het kan nu dankzij het Nederlandse merk Bamboo Basics, dat comfort én duurzaamheid bij elkaar brengt.

De meesten onder ons hebben vast al wel voorbij zien komen dat er tegenwoordig onderkleding gemaakt van bamboe op de markt is. Nog niet iedereen is er echter van op de hoogte dat de textielvezel bamboe niet alleen duurzaam is, maar ook gewoon enorm lekker om te dragen. Exact om die redenen heeft Bamboo Basics gekozen voor een royaal assortiment aan ondergoed voor heren en dames, vervaardigd van bamboetextiel.

Comfortabele onderkleding van bamboe: een groenere wereld voor een eerlijke prijs

Voordat we de morele kant van dit product belichten, is het goed om te benadrukken dat bamboe ondergoed absoluut niet alleen is bedoeld voor mannen die actief zijn voor Green Peace, het WNF of de lokale bescherm-het-milieuvereniging. Sterker nog, het mooie van deze strak ontworpen onderkleding met perfecte fit, is namelijk dat het eigenlijk niet veel uitmaakt of jij in het dagelijks leven wel of niet heel bewust bezig bent met het milieu. We hopen natuurlijk van wel, want bamboetextiel is tot wel 80% minder belastend voor het milieu dan traditionele textielsoorten – en dus belangrijk – maar zolang men kleding van dit materiaal draagt, wordt er een bijdrage geleverd aan een groenere wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Maak kennis met Bamboo Basics, het extreem comfortabele ondergoed van #bamboe! 🌱 #duurzaam #ondergoed #extreem #comfortabel #bekendvantv #commercial

Een bericht gedeeld door Bamboo Basics (@bamboo.basics) op

 

Bovenal comfortabel

Wie tot de groep mensen behoort die vooral op zoek is naar comfortabel zittend en er goed uitziend ondergoed, zijn de boxershorts, T-shirts en sokken van het Nederlandse kledingmerk óók enorm aantrekkelijk.

De collectie onderkleding van bamboe brengt om te beginnen namelijk enorm veel draagcomfort met zich mee, waarbij het gevoel gedurende de hele dag aanhoudt. Bamboetextiel heeft dezelfde eigenschappen als kasjmier, wat te danken is aan het ronde oppervlak van de bamboevezel. Of je nu aan het werk bent of gaat sporten, als een soort zijdezachte, tweede huid ondervind je geen hinder van een bamboe t-shirt of boxer.

De hele dag fris

Daarnaast blijft het materiaal langdurig fris, dankzij de antibacteriële en anti-transpirante eigenschappen. Onderkleding van bamboe neemt veel vocht op – tot wel 70% meer dan katoen – en maskeert vieze geurtjes. Het thermo comfort en de UV-bescherming zijn bovendien geweldig bij het sporten of een intensieve werkdag, maar zeker ook niet geheel onbelangrijk en wel zo prettig tijdens bijvoorbeeld een festival. Je weet immers nooit hoe de dag eindigt..

Noemenswaardig is overigens ook dat bamboe hypoallergeen is. Dus als je een gevoelige huid hebt of last van allergieën, dan is bamboe onderkleding heel erg fijn om te dragen.

Ook goed voor de portemonnee

Wat we tot slot bij draagcomfort en frisheid mogen optellen, is het aantrekkelijke en vooral eerlijke prijskaartje. We zijn allemaal bekend met de prijzen van de bekende merken op het gebied van ondergoed, en dan met name boxershorts, maar Bamboo Basics weet een prijs neer te zetten die niet hoger is – en ten opzichte van velen zelfs lager – terwijl wel het milieu in acht wordt genomen. Een win-win-situatie in feite.

Ter illustratie, een 3-pack bamboe boxershorts kost je nog geen € 30,- en een 2-pack T-shirts eveneens. En uiteraard heb je dan de keuze uit de meest populaire basiskleuren, zoals zwart, wit, blauw, grijs en rood.

bamboo basics onderkleding van bamboe

Bij twijfel, go green!

Als het gaat om comfort, pasvorm, frisheid en prijs, dan zijn de boxershorts, T-shirts en sokken van Bamboo Basics dus een hele serieuze optie. Twijfel je tussen hun bamboe-onderkleding of het ondergoed van een ander merk, dan is het misschien wel het meest logisch om het groene aspect de doorslag te laten geven.

Het gebruik van bamboe in kleding levert een fraaie bijdrage aan de totstandkoming van een duurzamere wereld en onze keuzes hebben dus degelijk invloed. Bamboe is het snelst groeiende gewas en kan overal groeien zonder dat het kunstmatige bewatering nodig heeft. Het waterbesparende textiel heeft bij de ontwikkeling dus geen pesticides of insecticiden nodig, in tegenstelling tot andere textielsoorten zoals katoen. Nog een pluspunt is dat bamboe 35% meer CO2 opneemt dan andere planten en tien keer meer oogst dan katoen. Belangrijke eigenschappen binnen de anders behoorlijk milieuvervuilende kledingindustrie.

Begin jij net als wij met de bamboe-boxershorts of ga je eerst voor de sokken of T-shirts?

Win een jaar gratis ondergoed van Bamboo Basics!

Wil jij kans maken op maar liefst een jaar lang gratis ondergoed van Bamboo Basics? Doe mee met hun winactie en win drie keer in één jaar een keuze uit de volgende pakketten:

  • 3pack boxershorts
  • 2pack t-shirt
  • 3pack sokken of sneakersokken

Deze keuzes mag je als winnaar maken in juni 2020, oktober 2020 en februari 2021. Zo heb je voor verschillende seizoenen een leuk pakket ondergoed van Bamboo Basics, ofwel voldoende voor een jaar! De eerste winnaar werd overigens 8 mei jl. bekendgemaakt, maar je bent nog op tijd om mee te doen met de volgende actieronde. Je doet heel simpel mee door je voor vrijdag 26 juni aan te melden voor de Bamboo Basics nieuwsbrief.

Succes!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram