Seiko doet de ‘Captain Willard’ herleven met nieuwe Prospex-modellen

Seiko Prospex - SPB151 SPB153

Seiko doet de ‘Captain Willard’ herleven met nieuwe Prospex-modellen

Seiko doet de ‘Captain Willard’ herleven met nieuwe Prospex-modellen. De Seiko Prospex-serie met de SPB151 en SPB153 is vanaf juni te koop.

Seiko Prospex - SPB151 SPB153

Vorig jaar introduceerde Seiko tot grote vreugde en verbazing onder de horlogeverzamelaars een revival van het iconische “Captain Willard”-duikhorloge uit 1979. Vier decennia na de oorspronkelijke release, kwam dit nieuwe horloge in de vorm van een limited edition SLA033. Nu zijn er opnieuw hernieuwde releases onderweg, ditmaal niet in beperkte oplage.

Hoewel het fans van zowel Martin Sheen als de filmklassieker Apocalypse Now een kans gaf om het beroemde uurwerk te bezitten, werden er toch maar heel weinig gemaakt en verkocht tegen een vrij fors prijskaartje van $ 4.250. Een jaar later biedt de Japanse horlogemaker eindelijk een meer mainstream release aan middels een gemoderniseerde versie, waarbij het felbegeerde model wordt toegevoegd aan zijn Prospex-lijn.

Binnenkort verkrijgbaar met een zwarte (SPB151) of groene (SPB153) wijzerplaat en bezel, heeft het nieuwe horloge eigenlijk een roestvrijstalen kast die zowel kleiner als dunner is dan de originele jaren ‘79 6105, die slechts 42,7 mm meet. Dit is mogelijk gemaakt dankzij Seiko’s modernere kaliber 6R35, die met 21.600 trillingen per uur werkt en een gangreserve van maar liefst 70 uur heeft. Natuurlijk kun je als duiker niets minder dan 200 meter waterdichtheid verwachten en Seiko’s eigen LumiBrite-lume op zijn indexen en handen. De horloges zijn compleet met een roestvrijstalen armband voor de SPB151 en een rubberen band SPB153, beide klaar voor onze onderwateravonturen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het bezitten van een ‘Captain Willard’, zal de uitbreiding van de Seiko Prospex-lijn in juni plaatsvinden. De SPB151 heeft een prijskaartje van $ 1.300 en de SPB153 kost je $ 1.100.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram