CRUISE: De Norwegian Encore bewijst met kartbaan en onbeperkt fine dining dat cruisevakanties ook voor ons fantastisch zijn

Norwegian Encore cruise review recensie

CRUISE: De Norwegian Encore bewijst met kartbaan en onbeperkt fine dining dat cruisevakanties ook voor ons fantastisch zijn

Wij gingen op cruise met het nieuwe Norwegian Encore cruiseschip en ontdekten luxe reizen op zee. De ultieme vakantietip voor 2020!

Mocht je nog geen reis hebben geboekt voor dit jaar, dan is dat maar goed ook. Wij hebben namelijk een geweldige vakantietip voor je. Onlangs vaarden wij mee met het gloednieuwe cruiseschip Norwegian Encore, en wij kunnen je mededelen, een cruise is absoluut niet alleen voor bejaarden. Trossen los!

Dat cruiseschepen langs de meeste prachtige bestemmingen varen is op zichzelf geen geheim. Van reizen langs de pracht en praal van de Noordpool tot aan het genieten van de schittering van de Caraïben, een cruise biedt je de ultieme mogelijkheid om in alle rust te genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je op meerdere plaatsen aanmeert en zo gelegenheid krijgt om eigenhandig op ontdekkingsreis te gaan.

Wat ook niet geheel onduidelijk is, is dat velen bij een cruisevakantie een beetje een stoffig beeld krijgen. Op cruise gaan is toch vooral weggelegd voor pensionado’s en slome mensen met een overvolle portemonnee? Eerlijkheid gebied te zeggen dat wij ons aanvankelijk niet geheel aan deze bevooroordeling konden onttrekken, maar wij zijn helemaal om. Met een cruiseschip op vakantie gaan blijkt fantastisch te zijn!

Norwegian Cruise Line innoveert

Natuurlijk zijn er wel degelijk cruisevakanties die eerder grootvader en grootmoeder enthousiasmeren dan hun actiever levende kinderen en kleinkinderen, maar dit mag niet representatief zijn voor de moderne schepen die anno nu de wereld overvaren. Gelukkig komt hier langzaam verandering in en ontdekken steeds meer jongere mensen de talloze mogelijkheden tijdens zo’n bijzondere reis.

Norwegian Cruise Line is al meer dan 51 jaar de belangrijkste innovator in de cruiselijnindustrie. Zij waren de eersten die afstapten van vaste dinertijden en gasten zo de vrijheid gaven om op hun eigen schema te cruisen naar meer dan 450 ongelooflijke bestemmingen wereldwijd. Hun bekroonde vloot biedt daarbij een ongeëvenaarde ervaring aan boord en heeft zich onlangs uitgebreid met de introductie van Norwegian Encore, waarover dadelijk meer.

Gasten worden door NCL aan boord verwelkomd met een breed scala aan gratis en speciale eetgelegenheden, entertainment dat varieert van livemuziek en comedy tot shows rechtstreeks van Broadway. Hun brede scala aan accommodaties is bovendien perfect voor elk type reiziger, waarmee moeiteloos wordt ingespeeld op onze generatie.

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore maakt indruk & breekt lans voor cruisevakanties onder jongere doelgroep

Voordat we ingaan op alle facetten die aan bod komen op dit gloednieuwe cruiseschip, willen we aftrappen met hét bewijs dat een cruisevakantie met de Norwegian Encore absoluut ook gericht is op ‘ons’. Mannen, er is een freakin’ kartbaan aan boord. Een kartbaan! Racen op een geweldig circuit op het bovendek, waarbij je in een gekke bocht zelfs even de kaders van het schip verlaat. Zo gaaf! En dat is nog niet alles, want je kunt ook de strijd aangaan in een lasergamesetting, je vermaken in de speelhal of tekeer gaan in de gloednieuwe en hypermoderne VR-arcadehal. Deze kick ass opties alleen al zijn een reden om dit cruiseschip te ontdekken. En wist je dat het helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Je kunt al een tropische cruise boeken voor onder de € 300!

Naast bovenstaande opties, die zorgen voor geweldig tijdverdrijf, is er natuurlijk veel meer te doen. Zoals gezegd zijn deze cruisevakanties geschikt voor elk soort vakantieganger. En dat is maar goed ook, want er is ruimte aan boord voor bijna 4.000 gasten. Of je nu met vrienden op avontuur bent of romantisch met je partner, je gaat je simpelweg niet vervelen tijdens een cruise met de Norwegian Encore.

Dit begint al met het kiezen van de ruimte waarin je wilt verblijven. Er zijn diverse opties, waarbij onder meer kan worden geopteerd voor kajuiten of suites met een balkon. Je kunt je voorstellen dat het magisch is als je ’s ochtends de gordijnen en pui openschuift, om vervolgens de Caribische zon in te stappen en de zoute zeelucht inademt. Paradijs. Maar ook een cruise langs Alaska, Canada of het Panama-kanaal is even indrukwekkend als dat het leuk is.

Cruisen was écht nog nooit zo leuk

We benadrukken graag dat een dergelijke cruise in de eerste plek geweldig is voor spectaculaire sightseeing. Je kunt met de Norwegian Cruise langs meerdere, adembenemende plekken varen, met het Caraïbisch gebied voor ons als de grote favoriet. Cruisen langs bestemmingen die je normaal niet binnen een kort tijdsbestek zult zien, waarbij je bovendien aanmeert bij meerdere havens die direct uitnodigen tot een culturele ontdekkingsreis.

Wat dat betreft is een cruise met NCL echt als een mooie droom en zul je als reiziger merken dat het niet te vergelijken is met de vliegreis en het hotelbezoek dat je misschien wel gewend bent. Zorg er dan ook voor dat je genoeg geheugen hebt op de smartphone of camera, want je zult veel foto’s willen schieten.

Norwegian Encore cruise review recensie

Naast het visuele spektakel dat je zult ervaren vanaf het bovendek, de diverse uitkijkpunten of je eigen balkon, is er zoals je al doorkreeg ontzettend veel te beleven aan boord. Als je houdt van culinair dineren, goede wijnen, smaakvolle cocktails, speciaalbieren, films en Award-winnende shows, dan zit je op de Norwegian Encore ook helemaal goed.

Nu zijn wij zelf niet heel groot fan van bijvoorbeeld musicals, maar het feit dat er Tony-Award winnende Broadway-shows worden opgevoerd, zoals Kinky Boots, is toch wel behoorlijk indrukwekkend. Ben je wel into shows, klik dan hier voor alle andere gerenommeerde optredens aan boord.

Waar je ons zonder twijfel wél een plezier mee doet, zijn onder andere de eerder genoemde activiteiten. Allereerst is er dus de kartbaan, ofwel de Encore Speedway. Het is de grootste kartbaan op zee en het circuit verlaat zelfs even het schip, dus niet schrikken als je op volle snelheid bent. Daarnaast is er Laser Tag in een geweldige Atlantis-setting. Met wie ga jij in een team?

Na het racen en schieten koel je lekker af in het Aqua Park. Dit uitgebreide zwembadparadijs is absoluut één van de paradepaardjes op het upperdeck en beschikt onder meer over een aantal te gekke glijbanen, waaronder een glijbaan die boven zee uitkomt. Oh, en mocht je kids hebben, er is ook een Kids’ Aqua Park. Altijd handig.

Wat absoluut speciale aandacht verdient, is de Galaxy Pavilion. Hier vind je een unieke wereld van virtual reality. Talloze arcade-achtige VR experiences zijn hier te vinden, waaronder Formule 1-racen in een lifesize replica, weerwolven afschieten in een VR-stadion en nog veel meer. Hier ben je niet één avond zoet, maar wel drie.

Norwegian Encore cruise review recensie

Boys will be boys, maar op een gegeven moment is de man aan de beurt. ’s Avonds hijs je jezelf in een casual chic outfit en is het tijd voor een mooie avond uit, aan boord. Dit begint bij dineren bij één van de vele, fraaie restaurants. Ook op het gebied van food biedt de Norwegian een hoop. Van American BBQ bij “Q” Texas Smokehouse en Mexicaans bij Los Lobos tot fine dining bij Manhattan Room of seafood bij Ocean Blue. En als je de Free at Sea-upgrade hebt, dan eet en drink je vrijwel overal kosteloos, en onbeperkt. Behalve bij enkele Specialty restaurants, waar je wel een aparte rekening ontvangt.

Reis mee met onze culinaire ontdekkingstocht aan boord middels de fotoreportage onderaan dit artikel!

Norwegian Encore cruise review recensie

Na het smaakvolle diner volgt natuurlijk een lekker drankje, mocht je hier nog niet aan zijn begonnen. Het schip telt meerdere, gezellige bars, vaak vergezeld door een podium waar live muziek wordt gespeeld. Net als in een gezellig centrum, loop je over het schip langs meerdere bars, cafés en zelfs een discotheek.

Meest opvallend is misschien wel The Cavern Club uit Liverpool, beroemd om de Beatles. Deze club is volledig nagebouwd en vind je tegenover de prachtige wijnbaar The Cellars en naast de klassiek ogende whiskeybar Maltings. Tip voor liefhebbers van sigaren, even verderop vind je de Humidor sigarenlounge. Geniet van een mooie cognac en steek die Cohiba Robusto op! Meer zin in een biertje? Ontdek de imponerende tap van de Chopper Brewing bar, waar maar liefst 24 bieren op tap staan.

Norwegian Encore cruise review recensie

Wil je iets meer actie, dan check je de arcadehal waar je kermisachtige activiteiten vindt, maar ook een pooltafel en arcadekasten. Vergeet ook niet het Encore Casino en beproef je geluk met roulette of de vele speelkasten. Met de winst doe je vervolgens een drankje en een dansje bij de lokale discotheek, waar de DJ heel goed begrijpt wat wij graag willen horen.

Mocht je de avond hebben overleefd, dan kun je de volgende dag natuurlijk een frisse duik nemen op het bovendek. Je kunt echter ook eerst een bezoekje plegen aan Pulse Fitness Centre, een state-of-the-art fitnesscentrum. Dompel jezelf hierna onder bij de Spa, die onder andere een Vitality Pool, Thermal Suite, Salt Room en Snow Room heeft, en sluit af met een massage.

Norwegian Encore cruise review recensie

Ontbijten doe je vervolgens op een plek naar keuze, zoals uitgebreid en luxueus bij Garden Café Buffet of op zijn US of A’s bij American Diner. Hierna kun je shoppen bij de diverse winkels, waarbij sieraden, horloges, sigaren, parfum en drank belastingvrij kan worden gekocht. Zat opties dus om de dag goed te beginnen en je op te maken voor de volgende halte die de Norwegian Encore zal aandoen.

Boek een cruise bij NCL

Norwegian Cruise Line biedt momenteel een unieke korting aan op al haar cruisevakanties. Je kunt maar liefst 30% besparen op je boeking en bovendien kiezen voor hele interessante upgrades, zoals Free at Sea. Hiermee kun je bij een reis van 7 tot 9 dagen voor slechts € 99 onbeperkt dineren in bijna alle luxe restaurants en tevens genieten van open bar. En is je trip korter dan 7 dagen, dan betaal je slechts € 49.

De goedkoopste optie die op dit moment beschikbaar is om te boeken, is de 4-daagse trip tussen Miami en de Bahama’s voor maar € 291 per persoon.

Wil je echter net als wij reizen met de bekroonde Norwegian Encore? Voor slechts € 524 per persoon kun je bijvoorbeeld al 7 dagen lang genieten van de Oostelijke Caraïben, zoals de oogstrelende Britse Maagdeneilanden.

Boek snel en geniet hieronder van onze foto’s!

Norwegian Encore cruise review recensie

Vanaf de terminal

Norwegian Encore cruise review recensie

met het Aquapark direct zichtbaar.

Norwegian Encore cruise review recensie

Welkom aan boord

Norwegian Encore cruise review recensie

en geniet van luxe verblijf met balkon.

Norwegian Encore cruise review recensie

Het centrum van de Norwegian Encore

Norwegian Encore cruise review recensie

is gevuld met pracht en praal

Norwegian Encore cruise review recensie

en interessante duty free shops.

Norwegian Encore cruise review recensie

Vervelen kan hier ’s avond ook niet

Norwegian Encore cruise review recensie

met wijn

Norwegian Encore cruise review recensie

whisky

Norwegian Encore cruise review recensie

en sigaren van hoge kwaliteit.

Norwegian Encore cruise review recensie

Alleen het dineren hier is al het boeken waard.

Foodporn op de Norwegian Encore

Norwegian Encore cruise review recensie

Specialty seafood restaurant Ocean Blue imponeert:

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Maar ook restaurant Manhattan Room

Norwegian Encore cruise review recensie

waar je de hele avond onbeperkt kunt dineren met de Free at Sea upgrade

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

De Norwegian Encore preview tasting was uitgebreid

De Norwegian Encore preview tasting was uitgebreid en een echte klap op de culinaire vuurpijl

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

Norwegian Encore cruise review recensie

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram