General Motors lijkt de Hummer nieuw leven in te blazen met een elektrische motor

elektrische hummer lebron jamer superbowl

General Motors lijkt de Hummer nieuw leven in te blazen met een elektrische motor

General Motors lijkt de Hummer nieuw leven in te blazen met een elektrische motor. Wat vind jij van een volledig elektrische Hummer?

elektrische hummer lebron jamer superbowl

De Wall Street Journal meldt dat General Motors de Hummer weleens nieuw leven zou kunnen inblazen door de bolide volledig elektrisch te maken. In een tijd waarin milieubescherming en het onttrekken aan fossiele brandstoffen worden gewaardeerd, lijkt een geheel nieuwe en elektrische Hummer pick-up helemaal geen slecht idee.

Aan het einde van de jaren negentig en het midden van de jaren 2000 waren de voertuigen van Hummer een van de meest bizarre aanbiedingen op de Amerikaanse markt. Om de naam Hummer terug te brengen, zo meldt WSJ, heeft producent General Motors basketballer LeBron James ingehuurd om het komende voertuig op de markt te brengen, met het plan om diens grote debuut aan te kondigen tijdens de Super Bowl van volgende maand.

Overigens zal het merk Hummer zelf niet worden hersteld. In plaats daarvan zal GM een unieke elektrische pick-up introduceren die wordt verkocht via het GMC-merk dat de Hummer-badge draagt, waarmee het nieuwe model wordt afgestemd op het huidige assortiment luxe SUV’s en pick-ups van het merk.

Er wordt gezegd dat de nieuwe Hummer gebaseerd zal zijn op het opkomende platform voor elektrische vrachtwagens van GM, dat in de fabriek in Detroit-Hamtramck zal worden ontwikkeld. Er is nog geen verdere informatie vrijgegeven door een partij, maar als de geruchten waar zijn, dan zou dit GM’s manier kunnen zijn om de concurrentie aan te gaan met de topklasse Tesla Cybertruck.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram