Mercedes-Benz biedt eerste officiële blik op volledig elektrisch EQS-concept

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz biedt eerste officiële blik op volledig elektrisch EQS-concept

We hebben een eerste officiële blik op de volledig elektrische Mercedes-Benz EQS. Het autoconcept luidt het begin in van de Mercedes-Benz EQ-serie.

Mercedes-Benz heeft een officiële eerste blik op de EQS gegeven, de volledig elektrische S-Klasse-achtige luxe sedan van het merk. De EQS moet “een pionier voor de hele Mercedes-Benz EQ-familie” zijn, wat betekent dat dit Mercedes’ eigen benchmark is voor zijn geëlektrificeerde reeks auto’s die de komende jaren zal worden uitgerold.

Niveau 3-autonomie staat gepland om onderdeel te worden van de EQS, zodat alle aspecten van het rijden voor ons kunnen worden gedaan. In deze modus moet de bestuurder nog steeds bij de les zijn om te reageren en in te grijpen, maar hij kan ook de auto de rijfuncties laten bedienen dankzij de talloze radars en sensoren die omgevingsfactoren lezen.

Afgezien van autonomie, zal de EQS ook voldoende rijplezier bieden  als bestuurder in controle is. Mercedes-Benz zegt: “Individueel rijplezier zal in de toekomst wenselijk blijven”, en dit wordt aangeboden in de vorm van een 470 PK, elektrische batterij-aangedreven motor. Het vermogen wordt gekoppeld aan beide assen voor een sportievere vierwielaandrijving en 0-1oo km/u wordt in 4,5 seconden bereikt. De Duitse fabrikant claimt een WLTP-getest bereik van 400 km en zegt dat de EQS zijn batterijen tot 80% kan opladen in slechts 20 minuten.

De bolide is voor Mercedes-Benz een stap in de richting van het CO2-neutraal maken van zijn auto’s en daarom bestaat het interieur uit kunstleder en stoffen van gerecyclede PET-flessen en oceaanafval. Bij het exterieur beschikt de auto over 188 individuele LED-lichten die andere bestuurders veel meer gedetailleerdere signalen geven in vergelijking met standaardindicatoren, terwijl de achterzijde 229 stervormige lichten heeft voor meer gedetailleerde informatie. Wat vind jij van de Mercedes-Benz EQS-concept?

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS

Post a Comment

#Volg ons op Instagram