TRAILER: Eerste preview ‘Doctor Sleep’ toont de langverwachte opvolger van Stephen King’s ‘The Shining’

Doctor Sleep trailer - The Shining

TRAILER: Eerste preview ‘Doctor Sleep’ toont de langverwachte opvolger van Stephen King’s ‘The Shining’

De eerste Doctor Sleep trailer toont de langverwachte opvolger van Stephen King’s ‘The Shining’. Ga jij deze horrorfilm in de bioscoop kijken?

De eerste teaser-trailer voor Stephen King’s Doctor Sleep is gearriveerd en brengt ons een duidelijk eerbetoon aan zijn voorganger, de legendarische horrorfilm The Shining.

Gebaseerd op King’s roman met dezelfde naam, is dit verhaal een officieel vervolg op The Shining, geregisseerd door Stanley Kubrick. In de film vertolkt Ewan McGregor een volwassen Danny Torrance, die opnieuw te maken krijgt met een serie bovennatuurlijke problemen. Ondertussen worstelt hij nog steeds met zijn traumatische jeugd, die hij in de eerdere filmklassieker doorgebracht in het spookachtige Overlook Hotel.

Officiële synopsis:

“Over snelwegen door heel Amerika reist een volksstam genaamd The True Knot, op zoek naar voedsel. Ze zien er onschadelijk uit – meestal oud, veel polyester en getrouwd met hun campers. Maar zoals Dan Torrance weet, en Abra Stone leert, zijn The True Knope quasi-onsterfelijk, terend op de “steam” die kinderen met “the shining” produceren wanneer ze langzaam tot de dood worden gemarteld. Achtervolgd door de inwoners van het Overlook Hotel, waar hij één gruwelijk jeugdjaar doorbracht, doolt Dan al tientallen jaren rond, wanhopig om zijn vaders erfenis van wanhoop, alcoholisme en geweld van zich af te werpen. Hij vestigt zich uiteindelijk in een stadje in New Hampshire, zich aansluitend bij een AA-gemeenschap die hem onderhoudt. Hier vindt hij een baan in een verpleeghuis waar zijn resterende “shining” kracht de cruciale laatste troost biedt aan de stervenden. Geholpen door een vooruitziende kat, wordt hij ‘Doctor Sleep’. Kort hierna ontmoet Dan de dolende Abra Stone, en het is haar spectaculaire geschenk, de helderste ‘shining’ ooit gezien, die Dan’s eigen demonen opwekt en hem oproept tot een strijd om de ziel van Abra … “

Samen met McGregor zien we in de film ook Rebecca Ferguson die Rose the Hat speelt, de kwaadaardige leider van de True Knot, Bruce Greenwood en Zahn McClarnon. Kyliegh Curran speelt het jonge meisje, Abra Stone.

Doctor Sleep is geregisseerd door Mike Flanagan, die bekend staat om zijn werk aan Netflix’s The Haunting of Hill House. De film verschijnt begin november in de bioscoop. Een andere Stephen King-film zal overigens later dit jaar op het grote scherm verschijnen. Bekijk ook de trailer voor IT: Chapter 2.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram