Elon Musk kondigt de onthulling van de Tesla Model Y aan

Tesla Model Y elon musk

Elon Musk kondigt de onthulling van de Tesla Model Y aan

De Tesla Model Y zal op 14 maart worden onthuld, aldus Elon Musk.

Tesla Model Y elon musk

Mocht je het hebben gemist, Elon Musk maakte afgelopen zondag via Twitter bekend dat de onthullingsdatum voor het vijfde model van Tesla, Model Y, op 14 maart zal zijn in de LA Design Studio in Californië.

Musk schreef dat het nieuwe model 10% groter zal zijn dan Model 3 en dat de nieuwe bolide dus ongeveer 10% meer zal kosten. De twee modellen delen echter dezelfde batterij en dus heeft Model Y wel iets minder bereik.

Met normale deuren in plaats van de “Falcon Wings” die te vinden zijn op Tesla’s andere SUV-model, de Model X, kun je verwachten dat Model Y er vergelijkbaar uitziet als Model 3, zij het met een hatchback-ontwerp.

De nieuwe Tesla Model Y zal worden gebouwd in Tesla’s Gigafactory 1, net buiten Reno, Nevada, maar er zijn plannen om in de toekomst te gaan produceren bij Gigafactory 3, die momenteel in aanbouw is in Shanghai. Gedetailleerde informatie over specificaties en prijzen worden tijdens het evenement bekend gemaakt, dus stay tuned voor meer info.

Op dezelfde dag maakte Musk overigens ook bekend dat het eerste openbaar toegankelijke Tesla V3.0 Supercharger Station op woensdag live zal gaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram