Volledig hernieuwd De Roode Leeuw opent deuren opnieuw aan Damrak, Amsterdam

De Roode Leeuw Amsterdam

Volledig hernieuwd De Roode Leeuw opent deuren opnieuw aan Damrak, Amsterdam

Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam is na twee jaar heropend. De iconische witte serre is ingeruild voor een frisser interieur en we zien een moderne menukaart.

De Roode Leeuw Amsterdam

Als we teruggaan naar Amsterdam in het jaar 1911, dan horen we op de Damrak het geluid van hoefijzers op kinderkopjes, ratelende houten handkarren voortgetrokken door roepende venters en de eerste Amsterdamse trams die over het spoor rinkelen. Hier zetten jonkheer Ernest de Pesters en jonkheer Pierre Herbert Bicker meer dan een eeuw geleden hun handtekening onder de stichting van hotel en brasserie De Roode Leeuw. 

Ruim 100 jaar later heeft het iconische familiebedrijf, na een langdurige verbouwing, een enorme transformatie ondergaan. Brasserie De Roode Leeuw heropende onlangs met een fris interieur, verrassend Hollands menu en prachtige nieuwe serre.

Parel van het Damrak 

Het bruiste in De Roode Leeuw gedurende het begin van de 20e eeuw. Het gebouw, dat metaforisch diende als toegangspoort tot de stad, was een ontmoetingsplek voor handelsreizigers en zakenmannen. De grote vergaderruimtes, kegelbanen en biljartzalen werden al gauw omgebouwd tot hotelkamers om het nijpende ruimtegebrek te verlichten.

In 1935 werd het open terras omgetoverd tot de befaamde overdekte serre – die sindsdien niet meer weg te denken is van het Damrak. Jong tot oud streek neer bij De Roode Leeuw voor een bordje Hollandse cuisine. Na het overleven van de economische crisis en de Tweede Wereldoorlog is de Parel van het Damrak weer opnieuw gaan glanzen. Waar De Roode Leeuw in zijn bestaan meerdere keren naar nieuwerwetse tijden is gebracht, onderging het nu de grootste transformatie tot nu toe.

Nederlands erfgoed 

Het oudste terras van Amsterdam, het enige op het Damrak, heeft een nieuwe omlijning. De bekende witte serre is ingeruild voor een stalen frame met Parisienne attitude. Grote ramen bieden goed zicht tot diep in de langwerpige ruimte. Gelukkig maar, want het interieur mag gezien worden.

De ruimte is nu lichter, zowel door de frisse tinten en sierlijke prints, als de moderne lichtconstructies op het plafond. Maar het verleden is niet compleet vergeten. De klassieke fluwelen banken, houten panelen en originele tegelwerk zijn flink afgestoft en geïntegreerd in een fris design van befaamd architecte Evelyne Merkx – wie tevens verantwoordelijk is voor het ontwerp van de serre. De karakteristieke rode kleur is nog altijd terug te vinden in de details.

De Roode Leeuw Amsterdam

Ook op de witmarmeren tafels worden nog altijd Hollandse gerechten geserveerd. Geen doorsnee stamppotjes, maar echte Hollandse haute cuisine. Rogvleugel met pastinaak en tandoori-uien, runderborst met zuur en gepofte quinoa of coquille met mandarijn en een sorbet van komkommer. Een dessert van rode biet en ontbijtkoek toe. Nederlands erfgoed met een nieuwerwetse draai – zowel in het menu, als het design.

Brasserie De Roode Leeuw introduceert zijn nieuwe gedaante en is vanaf vandaag geopend voor ontbijt, lunch en diner.

Zondag – Woensdag |   07:00 – 00:00 (keuken tot 22:00)

Donderdag – Zaterdag |   07:00 – 01:00 (keuken tot 22:30)

Brasserie De Roode Leeuw | Damrak 93-94 | 1012 LP Amsterdam | brasseriederoodeleeuw.nl 

De Roode Leeuw Amsterdam

De Roode Leeuw Amsterdam

De Roode Leeuw Amsterdam

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram