Welke 10 steden wereldwijd hebben de meeste restaurants met Michelin-sterren?

welke 10 steden meeste restaurants michelin-sterren

Welke 10 steden wereldwijd hebben de meeste restaurants met Michelin-sterren?

Welke 10 steden wereldwijd hebben de meeste restaurants met Michelin-sterren? Check deze opvallende lijst met Michelin-ster restaurants!

welke 10 steden meeste restaurants michelin-sterren

Met de jaarlijkse Michelin-ster-aankondiging deze maand in Macau, hebben we de huidige steden en restaurants op een rij gezet die je niet mag missen. Deze tien steden hebben de restaurants met de meeste sterren.

We nemen een kijkje in de top 10 steden over de hele wereld die de meeste van deze felbegeerde Michelin-sterren hebben bemachtigd. Ben jij al bij één van deze steden en restaurants geweest?

10. Singapore heeft in totaal 44 sterren, maar heeft sinds de sluiting van Restaurant Andre en L’Atelier de Joël Robuchon geen driesterrenrestaurants meer.

Vijf restaurants hebben twee sterren, waaronder Les Amis, Odette en Shisen Hanten, en 34 restaurants hebben één ster, zoals Rhubarb, Summer Pavilion en Labyrinth.

9. Shanghai heeft in totaal 44 sterren, waarbij chef-kok Paul Pairet’s Ultraviolet het enige restaurant in de stad is met drie Michelin-sterren, terwijl T’ang Court dit jaar van drie naar twee zakte.

Vijfentwintig restaurants hebben één ster, acht hebben er twee, waaronder L’Atelier de Joel Robuchon, 81/2 Otto e Mezzo Bombana, Canton 8 en Xin Rong Ji.

8. San Francisco heeft in totaal 75 sterren, er zijn zeven restaurants met twee sterren en zeven met drie sterren, waaronder Coi, Saison en Manresa.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@e.piedrah garnishing our onion and black truffle dish !

Een bericht gedeeld door Coi Restaurant (@coirestaurant) op

7. Londen telt in totaal 86 sterren, waaronder drie restaurants met drie sterren: Restaurant Gordon Ramsay in Chelsea; Alain Ducasse in The Dorchester; en The Araki bij Mayfair.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Roast sweetbread, artichoke, sunflower and brown butter. Experience it for yourself when you indulge in our Seasonal Inspiration Menu. #RestaurantGordonRamsay

Een bericht gedeeld door Restaurant Gordon Ramsay (@restaurantgordonramsay) op

6. Hong Kong heeft in totaal 86, waaronder 11 restaurants met twee sterren en zes met drie sterren, zoals Bo Innovation en 8 1/2 Otto e Mezzo Bombana, maar alles zou kunnen veranderen met de aankondiging in Macau.

5. New York City heeft in totaal 101 sterren, een stijging van acht ten opzichte van vorig jaar. Met drie sterren bekroonde restaurants zijn onder meer Eleven Madison Park, Chef’s Table in Brooklyn Fare, Masa, Per Se en Le Bernardin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Grilled Hearts of Palm stuffed with Wagyu Tataki. Avocado Purée, Finger Lime and @regiisova Royal Kaluga Caviar #caviar #regiisova

Een bericht gedeeld door Per Se (@perseny) op

4. Osaka heeft in 2018 in totaal 123 Michelin-sterren, waaronder vier restaurants met drie sterren: Hajime, Kashiwaya, Koryu en Taian. Er zijn 16 restaurants met twee sterren en 79 met één.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

” life ” 生命 #hajime #hajimeyoneda #hajimerestaurant #asia50best #asiabest50 #world50best #3michelinstars #3stars #osaka #osakafood #art

Een bericht gedeeld door HAJIME-RESTAURANT-OFFICIAL (@hajimerestaurantofficial) op

3. Kyoto heeft in totaal 140 sterren, waarvan er acht drie sterren hebben. Kikunoi Honten, Kitcho Arashiyama Honten en Hyotei hebben de drie sterren al gedurende 10 achtereenvolgende jaren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

. . 「季節の近江牛膳」 . お盆を前に 皆さま 帰郷準備に お忙しい頃でしょうか。 . 大丸京都店では 特選近江牛を贅沢に盛込み 季節の厳選食材を添えた おもてなし料理としてもお勧めの お弁当をご用意しております。 (5日前予約となります) . 夏負けされませぬよう 目にも楽しいお食事で どうぞご自愛くださいませ。 . #京都吉兆大丸京都店 #大丸京都店 #HANA吉兆 #帰郷土産 #贅沢弁当 #京都吉兆 #近江牛 #kyotokitcho #daimarukyoto #ohmibeef #lunchbox #ig_cuisine #japaneseculture #k_kitcho_official . ………………. . 京都吉兆大丸京都店 @kyotokitcho_official .

Een bericht gedeeld door 京都吉兆 KYOTO KITCHO (@kyotokitcho_official) op

2. Parijs telt in totaal 141 Michelin-sterren, waarvan 10 drie sterren, zoals Pierre Gagnaire, Alain Ducasse op Plaza Athénée en Le Cinq.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

What about tasting @christianlesquer’s foie gras like a pebble?

Een bericht gedeeld door Le CINQ (@lecinqparis) op

1. Tokyo heeft een immens totaal van 308 sterren, waarvan 13 restaurants drie sterren hebben, waaronder Kanda, Ryugin, Sushi Saito, Sushi Yoshitake en de Franse restaurants L’Osier, Quintessence en Joël Robuchon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

In the days before I joined social media, I used to be caught up with snagging a seat at difficult-to-book eateries. Eg: The Fat Duck the year it was crowned World’s Best Restaurant (2005), Ferran Adria’s El Bulli (2006). Those were exhilarating times. These days, I tend to be more blasé, preferring to wing it during my makan holidays. This means I now experience an equal amount of joy and disappointment when it comes to discovering new dining establishments – mostly casual, some swish. So it was through @kevintangram contacts (I didn’t bother with my usual media ones) and pure luck that we managed to secure reservations at Sushi Saito in Tokyo — just 6 days before the actual dinner. If you haven’t heard, Sushi Saito is the top-ranked eight-seat sushi joint on Japanese foodie site Tabelog, and winner of 3 Michelin stars since 2011. Every lover of Japanese food lusts after a meal here. An acquaintance told me he has unsuccessfully tried to get reservations at Saito for a whopping 7 years. Frankly, I was initially turned off by the fact that attempting to get a booking here is like trying to win a Golden Ticket to Charlie’s Chocolate Factory. It is impossible — unless a favoured regular customer, usually Japanese, helps you claw your way in by way of introduction. It’s elitist and frustrating – having a meal shouldn’t be this sadistic. But that being said, and having had equally priced – yet inferior – sushi meals in Japan (about $300+ a head, like *koff, koff* Sushi Ishiyama), I now see why Saito–san has reached near–deity status. The sushi here is unlike any I’ve experienced before. Just before the meal begins, hunks of gleaming fish are brought out by the chef and beautifully sliced in a mesmerising show of blade to flesh. Some pieces are dipped in a soy marinade briefly, then laid out on hinoki wood to come to almost room temperature so the fish’s latent oils are coaxed out. The result is neta (fish topping) that has the buttery mouthfeel of oceanic lard. It melts on the tongue, melding with the warm shari (rice) in a way that made me want to close my eyes as I chewed on each nigiri (mercifully, I didn’t. Review continued in comments below). #sushisaito #sushi

Een bericht gedeeld door Florence Fong (@flofongsg) op

Welke stad met zoveel Michelin-sterren wil jij snel bezoeken?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram