Heb jij al kennisgemaakt met The Balvenie DoubleWood 25 Years whisky?

The Balvenie DoubleWood 25 Years

Heb jij al kennisgemaakt met The Balvenie DoubleWood 25 Years whisky?

Afgelopen maand werd de gloednieuwe The Balvenie DoubleWood 25 Years whisky gelanceerd in het Krasnapolsky Hotel te Amsterdam.

The Balvenie DoubleWood 25 Years

Onlangs werd in het luxueuze Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam, The Balvenie’s nieuwste whisky gelanceerd. Dit gebeurde om precies te zijn onder leiding van Victoria Koblenko in Bar The Tailor, waar bovendien in samenwerking met fashion designer Winde Rienstra iets speciaals werd onthuld.

Ter ere van de lancering van haar nieuwe DoubleWood Aged 25 Years whisky, pakte The Balvenie uit. Zo ging het whiskymerk een samenwerking aan met fashion designer Winde Rienstra en Bar The Tailor. Rienstra ontwierp speciaal voor de fraaie release van de whisky een uniek stuk couture, geïnspireerd door het vakmanschap van The Balvenie en met het hout van de whiskyvaten als basis. Dit ontwerp is te zien in Bar The Tailor van het hotel, waar uiteraard ook de nieuwe whisky wordt geserveerd.

The Balvenie DoubleWood 25 Years ontleed

De karakteristieke The Balvenie whisky is allereerst afkomstig uit het Schotse Speyside. Kleiner dan de Highlands en Lowlands, maar wellicht juist daarom met een serie typerende kenmerken. De Single malts uit dit gebied kun je bijvoorbeeld herkennen aan notige smaken, appel, peer, honing en vanille, en in verhouding met minder turf. Als je het merk vergelijkt met andere Schotse singles, dan bemerk je dat de sherry gelagerde houten vaten hebben gezorgd voor een zoetere ervaring.

Aangezien de 12-jarige DoubleWood vrij uniek is met zijn warme diepe smaken en een bijna bloemige afdronk, stijgt de waarde van de vraag wat de 25-jaar oude “nieuwkomer” met zich meebrengt. Welke proefnotities vind je bij de 25yo DoubleWood van The Balvenie?

The Balvenie DoubleWood 25 Years Krasnapolsky

Credits: Kirsten van Santen

Geur

Uiteraard eet en drink je eerst met je neus. Filter de geur van de alcohol en je ontdekt een zachte sherry en eikenhout geur. De DoubleWood 25yo ruikt naar een mooie warme avond, voorzien van kruidnagel, kaneel, frisse honing en sinaasappel.

Smaak

Niet nippen, maar direct een mooie, volle slok. Op die manier ervaar je optimaal de rijkheid van de smaak. De smaak van DoubleWood 25 is zacht, bijna fluweel. Bij de eerste slok maak je eerst kennis met iets friszuur Groene appel? Ontleed verder en je vindt tonen van kaneel, vanille, bruine suiker, kardemom, en gedroogde sinaasappel. Net als de geur, belooft ook de smaak een zomeravondachtige, ietwat frisse sfeer.

Afdronk

Zodra de whisky is genuttigd, resteert de afdronk. In dit geval is deze kruidig en krachtig, maar fijn. De combinatie van de achtergebleven specerijen vragen stiekem om een volgend glas. De prachtige whisky is absoluut een exemplaar waar je als liefhebber van moet hebben geproefd!

The Balvenie DoubleWood 25 Years

The Balvenie DoubleWood 25 Years, vakmanschap en Bar The Tailor

The Balvenie distilleert haar whisky met passie en vakmanschap, waarden die het merk streng waarborgt. In het kader van vakmanschap in andere segmenten, werd designer Winde Rienstra uitgenodigd om hun Schotse distilleerderij te bezoeken en zich te laten inspireren voor een nieuw ontwerp. Rienstra’s oog viel hier op twee whiskyvaten, die eerder een belangrijk rol vervulden deden binnen het rijpingsproces van The Balvenie DoubleWood Aged 25 Years. Het hout van deze vaten is vervolgens gebruikt als basis voor het unieke stuk couture dat zij heeft vervaardigd.

Het designerstuk bekijk je momenteel bij Bar The Tailor, vorig jaar nog uitgeroepen tot beste hotelbar in Amsterdam. Met deze benoeming is de locatie natuurlijk een meer dan toepasselijke plek voor The Balvenie en Rienstra’s fashion project. In de schitterende bar van het hotel komen mode, vakmanschap en whisky samen en staat the perfect serve centraal. The Balvenie DoubleWood Aged 25 Years kun je hier sinds heden per glas en per fles bestellen.

Cheers!

The Balvenie DoubleWood 25 Years

Credits: Kirsten van Santen

The Balvenie DoubleWood 25 Years

Credits: Kirsten van Santen

The Balvenie DoubleWood 25 Years

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram