Sony lanceert begin december zijn PlayStation Classic

Sony PlayStation Classic

Sony lanceert begin december zijn PlayStation Classic

Sony lanceert begin december zijn PlayStation Classic, een miniatuur-spelcomputer met de look van de originele PlayStation.

Sony PlayStation Classic

Sony Interactive Entertainment heeft aangekondigd dat het op 3 december 2018 een PlayStation Classic zal lanceren in Europa, Japan en Noord-Amerika. Deze een miniatuur-spelcomputer heeft de look van de originele PlayStation en is voorzien van 20 originele games.

De originele PlayStation maakte in Japan zijn debuut op 3 december 1994 en had door zijn belangrijke innovaties — zoals 3DCG-rendering in real time en het gebruik van cd-roms — een grote invloed op de game-industrie in de jaren 90 en daarna.

Het ontwerp van de PlayStation Classic zal voor de wat ouderen onder ons niet onbekend ogen. Zijn uiterlijk komt namelijk overeen met die van de oorspronkelijke PlayStation, waaronder de toetsenindeling, controllers en de look. Er is echter een groot verschil. Met zijn miniatuurformaat is deze versie 45% kleiner dan de originele console.

Wat fraai is, is dat de PS Clasic zal zijn voorzien van 20 vooraf geladen PlayStation games, zoals Final Fantasy VIIJumping Flash!R4 RIDGE RACER TYPE 4Tekken 3 en Wild Arms. De PlayStation Classic past perfect bij de nostalgische PlayStation-fans, die veel plezier hebben beleefd met de originele PlayStation, maar sluit ook uitstekend aan bij jongere gamers die PlayStation nog niet kennen en die de klassieke PlayStation games uit de jaren 90 willen ontdekken.

Sony PlayStation Classic

De PlayStation Classic wordt geleverd met een HDMI-kabel voor verbinding met externe displays, zoals tv-monitors, en een USB-kabel voor aansluiting op een USB AC-adapter (apart verkrijgbaar) voor voeding via een stopcontact. Op bepaalde ondersteunde titels kunnen gebruikers met of tegen hun vrienden spelen met de twee controllers die worden meegeleverd.

De PlayStation Classic zal in Europa beschikbaar zijn tegen een verkoopprijs van € 99,99.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram