De 5 grote voordelen van het fietsen met een e-bike

voordelen elektrische fiets e-bike

De 5 grote voordelen van het fietsen met een e-bike

Wij hebben de 5 belangrijkste voordelen van het fietsen met een e-bike voor jullie op een rij gezet. Wanneer ga jij een elektrische fiets kopen?

voordelen elektrische fiets e-bike

Elektrische fietsen zijn allang niet meer alleen voor de oudjes onder ons. Tegenwoordig zie je de e-bikes bij alle soorten mensen, van alle leeftijden. Waarom? Omdat de e-bike een heleboel voordelen met zich meebrengt.

Het fietsen op een e-bike is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Helemaal niet gek, want ze zijn enorm comfortabel, gemakkelijk in gebruik en zien er fraai uit.

Wij hebben de belangrijkste voordelen van een elektrische fiets op een rij gezet. Check ze hieronder en laat je nooit meer inhalen door een stel wielrenners.

5 Voordelen van een elektrische fiets

1. De e-bike is voor iedereen

Het maakt niet uit hoe oud je bent, met tegenwind of bergopwaarts fietsen is voor niemand een pretje. Als je echter een elektrische fiets fietst, dan wordt elke fietstocht opeens een stuk comfortabeler. Is de conditie iets minder of heb je last van blessures? Een e-bike is dé oplossing. Dankzij de trapondersteuning kost fietsen nauwelijks moeite. Het is niet voor niks, dat je tegenwoordig mensen van alle leeftijden ziet genieten van de elektrische bike.

2. Laat de auto staan en pak de (e-)fiets

Elke keer met de auto het centrum in en een parkeerplek zoeken kan frustreren. Vervang deze autoritjes door een trip met je e-bike. Laat de auto lekker staan als de afstand niet te groot is en trap jezelf naar de eindbestemming. Is natuurlijk goed voor het milieu en het scheelt je euro’s in de portemonnee. Uiteraard kost een elektrische fiets wel wat, maar reken voor de grap eens uit wat je bespaart aan benzinekosten en parkeerkaarten.

3. Haal iedereen in met je elektrische fiets

Een groep wielrenners in het vizier? Schakel een tandje bij en haal ze binnen no time in. E-bikes zijn uitgerust met een motortje in het voorwiel, het achterwiel of bij de trappers. Aangedreven door een accu – meestal verwerkt in het frame van de fiets of onder de bagagedrager – ben je dankzij de motor razendsnel.

Fiets je bijvoorbeeld weg bij een stoplicht, dan geeft dit motortje je extra kracht, zodat je makkelijker vooruitgaat. Des te harder je fietst, des te harder de motor aanzet. Een snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur bereiken is heel goed mogelijk met maximale trapondersteuning. Ter vergelijking, met een gewone fiets bereik je een snelheid van 16 kilometer per uur gemiddeld genomen alleen met een behoorlijke inspanning.

4. Grote afstanden fietsen met de e-bike

Er zijn van die dagen dat je van de ene kant van de stad naar de andere moet, maar geen zin hebt om te fietsen. De drukte in met de auto is ook geen optie en het OV is rond dit tijdstip afgeladen vol. Hoe heerlijk is het om dan over een e-bike te beschikken. Met een e-bike ben je nu veel sneller dan op een gewone fiets en ben je bovendien toch in beweging. Kies bijvoorbeeld een speciale e-bikeroute uit en pak die kilometers. Ook tussen steden en dorpen zijn voldoende routes die je kunt fietsen. Go for it!

5. Elektrisch fietsen is relaxt

Je hebt niet altijd zin om tot zweten aan toe je in te spannen. Fietsen op een e-bike kost natuurlijk een stuk minder moeite dan fietsen op een gewone fiets. Geen brandende spieren of gezweet als je aankomt op werk, school of bij je date, maar lekker een beetje trappen op die trappers, terwijl je geniet van alles om je heen. Stap op je e-bike en relax!

voordelen elektrische fiets e-bike

Post a Comment

#Volg ons op Instagram