Heb jij de nieuwe & speciaal voor Europa ontwikkelde Citroën SUV C5 Aircross al gezien?

Citroën SUV C5 Aircross Europa

Heb jij de nieuwe & speciaal voor Europa ontwikkelde Citroën SUV C5 Aircross al gezien?

De nieuwe Citroën SUV C5 Aircross is deze zomer onthuld in een speciale Europese variant. Overweeg jij de nieuwste SUV van het Franse merk te kopen eind 2019?

Nieuwe Citroën SUV C5 Aircross voor Europa

Citroën onthulde eerder deze zomer zijn nieuwe SUV C5 Aircross voor de Europese markt. Deze ‘made in Europe’ variant is een bijzonder veelzijdige en comfortabele SUV, met een uniek design en geavanceerde inhoud. De ‘EU versie’ van de nieuwe SUV C5 Aircross zet in feite het internationale SUV-offensief van de Franse automaker voort.

De nieuwe bolide is royaal en gericht op de wensen van de klant. Met het Citroën Advanced Comfort-programma beweert de nieuwe SUV C5 Aircross de meest modulaire en comfortabele SUV te zijn in zijn segment. Tel daar de Progressive Hydraulic Cushions en de Advanced Comfort-stoelen bij op en het plaatje is geheel à la Citroën.

Zou jij deze nieuwe Citroën kopen?

Citroën SUV C5 Aircross Europa

Nieuwe Citroën SUV C5 Aircross is de meest comfortabele en modulaire in zijn segment

Deze nieuwste SUV is allereerst een ambassadeur van het Citroën Advanced Comfort-programma, wat zorgt voor een geweldige invulling van ruimte en comfort aan boord. Het typisch Citroën totaal comfort-concept is met deze release vernieuwend, dankzij eigenlijk twee grote innovaties.

Zo is er enerzijds de Citroën-ophanging met Progressive Hydraulic Cushions en anderzijds de Advanced Comfort-stoel. Deze laatste filtert trillingen optimaal en biedt zo ongeëvenaard rijcomfort aan bestuurder en passagiers. No more ‘bumpy’ rides!

De modulariteit op zijn beurt is uniek in dit segment. Opvallend zijn bijvoorbeeld de drie losse, verschuifbare, neerklapbare en verstelbare stoelen achterin en de Best in Class bagageruimte, welke over een inhoud beschikt die varieert van 580 tot 720 liter.

Citroën SUV C5 Aircross Europa

Nieuwe SUV C5 Aircross: De moderne en geavanceerde Next Generation SUV

De nieuwe SUV C5 Aircross is enorm modern. Te beginnen is hij uitgerust met een digitaal TFT-instrumentenpaneel van 12,3’’ en een 8’’ tablet met capacitief touchscreen.

Gebruik maken van de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2? Of Grip Control met Hill Assist Descent? Dit kan, want de bolide beschikt over 20 van de allernieuwste rijhulpsystemen. Daarnaast zien we binnenin ook nog eens zes geavanceerde connectiviteitstechnologieën. De SUV is zodoende optimaal verbonden en biedt draadloos (smartphone) opladen via inductie, en niet te vergeten ConnectedCAM Citroën.

Onder motorkap is het trouwens minstens zo geavanceerd, want de zuinige en krachtige benzine- en dieselmotoren – 130 pk tot 180 pk – en de nieuwe automatische transmissie EAT8 spreken voor zich. De C5 Aircross wordt eind 2019 bovendien het eerste Citroën-model met de hybride plug-in technologie PHEV.

Citroën SUV C5 Aircross Europa

Nieuwe SUV C5 Aircross: Uniek karakter binnen zijn segment

Citroëns nieuwe SUV C5 AIRCROSS kun je qua uiterlijk omschrijven als energiek en zelfverzekerd. Hij meet 4,50 m lang, oogt robuust en gespierd. Binnen het SUV-segment valt hij op met zijn sprekende grafische elementen, zoals de Airbumps, de grote wielen met een diameter van 720 mm, een vrije hoogte van 230 mm, en karakteristieke dakdragers.

Als we naar het interieur van de auto kijken, dan zien we bescherming en ruimte. Wat opvalt is het nadrukkelijk horizontaal uitgevoerde dashboard, de goed omsluitende en in hoogte verstelbare stoelen, de uitgebreide middenconsole en het gebruik van comfortabele materialen.

Citroën SUV C5 Aircross Europa

Zoals we recentelijk van Citroën gewend zijn, heeft ook de C5 Aircross een groot aantal personaliseringsopties tot zijn beschikking. Zo zijn er voor het exterieur zeven carrosseriekleuren met 30 combinatiemogelijkheden mogelijk.

Daarnaast zien we een zwarte tweekleurige afwerking voor het dak en drie kleurenpakketten met gekleurde inzetstukken op de voorbumper, op de Airbumps onderaan de voorportieren en onder de dakdragers. Daarnaast is er keuze uit vijf interieurambiances, zorgend voor een lichte en warme sfeer in een trendy ‘casual chic’ stijl.

Vooralsnog staan er voor Nederland 2 benzinemotoren (130 pk en 180 pk automaat) en 2 dieselmotoren (130 pk en 160 pk) op de planning.

De nieuwe SUV C5 Aircross wordt in Frankrijk geproduceerd in Rennes La Janais, en verschijnt eind 2018 in Europa en de rest van de wereld op de markt. Het is de eerste auto van Citroën die eind 2019 leverbaar is als plug-in hybride (PHEV) versie.

Citroën SUV C5 Aircross Europa

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram