WONEN: Leven als de Lannisters met dit te koop staande kasteel uit Game of Thrones

WONEN: Leven als de Lannisters met dit te koop staande kasteel uit Game of Thrones

Dit kasteel in Noord-Ierland, te zien in de serie Game of Thrones, staat te koop. Wil jij leven als de Lannisters?

Een mooi nieuwtje voor GOT-fans met een zak geld. Een prachtig kasteel uit de populaire tv-serie staat voor 500.000 Britse ponden op de markt. Gelegen in Noord-Ierland heeft Gosford Castle verschillende optredens gehad in Game of Thrones en staat het nu te koop. Met ‘eindeloze mogelijkheden’ voor ontwikkeling, aldus de makelaar.

Het prachtige pand ligt direct buiten Markethill, County Armagh, en wordt aangeboden door Maison Real Estate. Het kasteel is gebouwd in de jaren 1800 en is een redelijk goede staat. Het beschikt over meer dan 15 slaapkamers, 10 badkamers en 10 ontvangstruimten, waarbij een nieuw hotel tevens in ontwikkelingspijplijn zit.

Het werd oorspronkelijk ontworpen door de gerespecteerde Londense architect Thomas Hopper in klassieke Norman Revival-stijl en heeft verschillende upgrades ondergaan in zijn ambtstermijn. Een stukje trivia vertelt ook dat het legendarische kasteel werd opgeëist en gebruikt om troepen te huisvesten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het fungeerde destijds tevens als krijgsgevangenenkamp.

Het statige onderkomen werd eerder bewoond door de Earls of Gosford (tot 1921) en werd later doorgegeven aan verschillende eigenaren. Het werd overigens pas recent als decor gebruikt in Game of Thrones, waarna het kasteel een legendarische status heeft gekrefen. Het pand biedt veel ruimte voor herontwikkeling en ontvangt nu al veel belangstelling.

Het kasteel moet omgerekend minimaal zo’n € 565.000 kosten. Klik hier voor meer info.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram