Kunstenaar Pablo Lücker en Abarth creëren lichtgevende Abarth ‘Scorpion Skin’ voor KWF

Pablo Lücker - Abarth Scorpion Skin KWF

Kunstenaar Pablo Lücker en Abarth creëren lichtgevende Abarth ‘Scorpion Skin’ voor KWF

Speciaal voor KWF hebben kunstenaar Pablo Lücker en Abarth een lichtgevende Abarth Scorpion Skin ontwikkeld. Bied jij mee op de special edition auto?

Pablo Lücker - Abarth Scorpion Skin KWF

In samenwerking met artist Pablo Lücker en speciaal voor KWF Kankerbestrijding presenteert automerk Abarth de unieke ‘Scorpion Skin’ editie. Exclusief verkrijgbaar in Nederland, staat de schorpioen symbool voor het automerk vanwege de overeenkomsten met zijn bekende eigenschappen; klein, snel en krachtig. De opvallende bolide zal worden geveild. Bied jij mee?

De keuze voor de schorpioen is dus geen toevallige. Maar wist je dat er momenteel diverse klinische studies om te kijken of het gif van de schorpioen gebruikt kan worden in de bestrijding van kanker? Komen we zo op terug!

Ook minder bekend is dat een schorpioen gemiddeld 16 keer in zijn leven vervelt en dat zijn huid licht geeft in het donker. Deze eigenschap stelde Pablo Lücker centraal bij het ontwerp van deze ‘one-off art car’, waardoor zijn signature zelfs in pikkedonker zichtbaar is. Abarth zal de speciale Scorpion Skin veilen tijdens een event in oktober en zal met de opbrengst het KWF ondersteunen.


Als knipoog naar een sportieve striping vormt Lücker’s handtekening twee brede lijnen over de compacte sportauto. Pablo Lücker creëerde een heel tof ontwerp in zijn karakteristieke urban luxury-stijl en geeft dus licht in het donker. Dit maakt de Scorpion Skin tot een unieke verschijning. De lak heeft een ‘scorpion touch’, welke is verrijkt met de lichtgevende kenmerken van schorpioenenhuid.

Veiling ten behoeve van KWF kankerbestrijding
Het gif van de schorpioen zou weleens gebruikt kunnen worden in de bestrijding van kanker. De ziekte kent vele slachtoffers, onder wie ook de oprichter Carlo Abarth, die in 1979 overleed.

De speciale Abarth Scorpion Skin zal tijdens een besloten event in oktober 2018 worden geveild. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Abarth aanmelden voor updates over Abarth, Scorpion Skin en de veiling voor KWF Kankerbestrijding.

Pablo Lücker - Abarth Scorpion Skin KWF

Pablo Lücker - Abarth Scorpion Skin KWF

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram