Het uit Nederland afkomstige merk Union 55 Rum maakt indruk met zijn Salted & Spiced Rum

Union 55 Rum

Het uit Nederland afkomstige merk Union 55 Rum maakt indruk met zijn Salted & Spiced Rum

Union 55 Rum heeft Nederlandse roots en maakt indruk met zijn Salted & Spiced rum.

Union 55 Rum

Niet al te lang geleden introduceerde Union 55 zijn allereerste rum. Geboren in Nederland, heeft het merk de ambitieuze gedachte om een eerlijke en echte spiced rum te maken, met uiteraard de beste natuurlijke ingrediënten.

De basis van Union 55 rum is om te beginnen een op hout gerijpte Engelse stijl rum, afkomstig van een kleinschalige rum distilleerderij op het Caraïbische eiland Barbados. Hier wordt het infuseren van spices met de hand gedaan, met behulp van 5 verschillende kruiden en voor 55 dagen lang.

Geïnspireerd door de manier waarop bijvoorbeeld sterrenkoks en top chocolatiers zoet en zout combineren, en hoe zout ook gebruikt wordt om smaken in gerechten te versterken, wordt er een snufje Añana mineraalzout toegevoegd aan de rum. Dit zeezout zorgt dat de smaken van de kruiden en de rum verenigd worden, en geeft de rum een ongekende zachte afdronk.

Union 55 rum

Bij Union 55 rum gaat het om de “union”, ofwel de vereniging tussen land en zee. Waar het land zorgt voor de rum en kruiden, daar zorgt de zee voor het Añana zout. De optimale smaakbeleving wordt bereikt door de rum, kruiden en zout te laten “huwen” voor 55 dagen. En het resultaat mag er zijn.

Union 55 RumOpgericht door Ruben Maduro, zijn het de Caribische roots, diens achtergrond in cocktails, interesse in kwaliteitsdranken en ondernemerschap, die er bijna twee jaar geleden voor hebben gezorgd dat Union 55 Rum werkelijkheid werd.

“Het is mijn ambitie om een nieuwe stijl rum te introduceren, een rum die niet vasthoudt aan het verleden of aan de traditionele Franse, Britse of Spaanse stijl, maar één met een gebalanceerde volle smaak”, aldus Maduro.

Smaaknotities
Vol en zacht, met subtiel genuanceerde smaken van warme kruiden, cacao en vanille.

Union 55 Rum cocktails: Summer Longdrinks

De Summer Long Drinks zijn een reeks nieuwe mix-ideeën en combinaties om op een innoverende eigentijdse manier te genieten van een unieke longdrink.
Ze bestaan uit een mix van ambachtelijke frisdrank, fruit en een vleugje rum voor de perfect gebalanceerde longdrink. Serveer in een groot wijnglas of een high-ball met ijs.

Union X Ginger
50 ml Union 55 Rum
150 ml Non- alc Gingerbeer
Verse mint & limoen

Union X Pink Grapefruit
50ml Union 55 Rum
150 ml Pink Grapefruit Soda
Grapefruit wedge
Peychaud’s Bitters

Union Fruit Cup

50ml Union 55 Rum
150 ml Lemonade
Citrus, Besjes, Mint

Union 55 Rum

Union 55 rum verkooppunten
Union 55 vind je bij ongeveer 140 horecazaken, zoals Vesper bar, Feijoa, Hotel 27, Door 74, Tales & Spirits, Lotti’s @ the Hoxton, Hendrix.

Union 55 RumDaarnaast ligt de rum bij diverse slijters en tevens online:

Drankerij Dorstlust
De Gouden ton
Drankdozijn

Voor een compleet overzicht met verkooppunten ga je naar de store-locator: www.Union55rum.com/store-locator

Post a Comment

#Volg ons op Instagram