Nieuwe Licor 43 Baristo is karakteristiek, robuust en perfect voor de zomer

Licor 43 Baristo

Nieuwe Licor 43 Baristo is karakteristiek, robuust en perfect voor de zomer

Nieuwe Licor 43 Baristo is karakteristiek, robuust en perfect voor de zomer.

Licor 43 Baristo

Liefhebbers opgelet, er is afgelopen week een gloednieuwe Licor 43 gelanceerd. Karakteristiek, robuust en infused met zeldzame koffie van de Canarische Eilanden, presenteren de makers van Licor 43 Original torts hun nieuwste likeur: Licor 43 Baristo.

Wist je dat wij in Nederland op nummer één staan als het gaat om de hoeveelheid koffie die per persoon wordt gedronken? Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora speelt hierop in met haar nieuwste innovatie: Licor 43 Baristo.

Zorg, ambacht en passie zijn toegepast bij de ontwikkeling van deze nieuwkomer, die pas de tweede innovatie is sinds de jaren 60. Het resultaat is een complexe en elegante likeur met een verrassende smaak, anders dan de bekende koffielikeuren. In feite speelt de Baristo in op de Spaanse variant van natafelen: de sombremesa. De drank is dan ook bereid met de zeldzame en karakteristieke koffiebonen van de Canarische Eilanden, waar één van laatste plantages van Europa ligt.

Van koffieboon tot digestief
Koffie wordt steeds populairder. De talloze zetmethoden en variatie aan boonsoorten bieden ons tegenwoordig een ruim pallet aan keuzes. Maar aan de bar ontbreekt diversiteit als gaat om koffie. Licor 43 combineert daarom het beste van deze twee werelden in Licor 43 Baristo: een diepdonkere likeur, met de smaak en geur van zeldzame Canarische koffiebonen uit de Agaete vallei, gelegen op het Spaanse eiland Gran Canaria.

Lokale koffieboeren, met jarenlange ervaring verbouwen in de vallei op zeer kleine schaal de lekkerste koffiebonen. De vulkanische ondergrond en de bananen-, mango- en papayabomen die de koffieplantage omringen, geven deze karakteristieke bonen een intens rijke smaak, bepaald door tonen van chocolade, rijp fruit en noten.

De likeur wordt gemaakt door de ingrediënten van Licor 43 Original in een vernieuwde samenstelling te combineren met deze kenmerkende koffiebonen. Hoe? De bonen worden in alcohol gelegd, zodat de smaak van de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt vervolgens opgenomen in de likeur, waarna de combinatie van de boneninfusie en de vernieuwde samenstelling van de ingrediënten van Licor 43 Original, een robuuste en sterke koffiesmaak geven aan de nieuwe drank. Dankzij dit proces heeft Licor 43 Baristo een heldere, donkere gouden kleur en een lichte structuur.

Licor 43 BaristoSombremesa
Licor 43 Baristo speelt zoals gezegd in op de Spaanse variant van natafelen: de sombremesa, het Spaanse natafelritueel dat bekend staat om het nagenieten van het diner en het gezelschap onder begeleiding van een smaakvol digestief. Voor de perfect serve van de Licor 43 Baristo schenk je de likeur, na het eten, in een met ijs gevuld (Tumbler)glas.

Licor 43 Baristo is nu verkrijgbaar in Nederland. De fles bevat 700 ml likeur en kost je €21,99.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram