Zeldzame 1980 BMW M1 Classic Coupé gaat onder de hamer

1980 BMW M1 Classic Coupé

Zeldzame 1980 BMW M1 Classic Coupé gaat onder de hamer

Een zeer zeldzame BMW M1 Classic Coupé uit 1980 gaat onder de hamer.

1980 BMW M1 Classic Coupé

BMW lanceerde het M1-programma in de jaren 70 om de dominantie van Porsche te bestrijden in FIA’s Group 5 klasse. De M1 was de eerste ‘mid-engine‘ concept-auto die in eigen beheer werd ontworpen door BMW, die Lamborghini en vervolgens het ItalDesign van Giogetto Giugiaro contracteerde voor de productie. Zodoende werd het model een interessante fusie van Duitse en Italiaanse constructie.

De BMW M1 is een zeldzaam verzamelobject en een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van BMW – er werden slechts 453 BMW M1’s gebouwd, waaronder 98 in oranje.

Het model in kwestie verkeert in een uitstekende originele staat, met zijn glasvezel carrosserie gewikkeld rond een multi-tubulair spaceframe chassis, en met een aandrijfkracht bijgestaan ​​door vier-kleppen per cilinder, race-ontwikkelde 3,5-liter ‘six’ en een ‘give speed’ ZF-transaxle.

Het interieur wordt gekenmerkt door een glad zwart en grijs palet met Recaro-stoelen, airconditioning, elektrische ramen, op afstand bediende buitenspiegels en een verwarmd achterruit.

Bekijk de oranje BMW M1 uit 1980 hieronder en ga naar de website van Bohams veilinghuis voor meer informatie.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram