De Samsung Galaxy S9/S9+ nam drie uitstekende Apple-functies en maakte ze nog beter.

samsung galaxy s9

De Samsung Galaxy S9/S9+ nam drie uitstekende Apple-functies en maakte ze nog beter.

De Samsung Galaxy S9/S9+ is nu verkrijgbaar en heeft drie Apple-functies sterk verbeterd.

samsung galaxy s9

Samsung onthulde op 25 februari jl. officieel zijn volgende generatie vlaggenschip-smartphones, de Galaxy S9 en S9+. Deze nieuwste generatie in de Galaxy-familie benadrukt het belangrijkste onderdeel van de huidige telefoon: de camera. Het bouwen van de rest van het apparaat rond dit essentiële randapparaat is de sleutel om te begrijpen hoe Samsung grote concurrent Apple aftroeft.

Door een geweldige camera te maken en het plezier en de functionaliteit van de telefoon eromheen te centreren, heeft het Koreaanse elektronicamerk bovendien het summum bereikt van wat een mobiel entertainment-toestel kan zijn en heeft het ons drie belangrijke functies gegeven die beter zijn dan die van Apple.

Samsung Galaxy S9 Camera

Samsung’s eerste onderneming in de dual-aperture-camera business heeft zeer bemoedigende resultaten opgeleverd voor mensen die op zoek zijn naar een mobiele-telefooncamera die onder alle omstandigheden kan worden gebruikt. Met een diafragmabereik van f/1.5-f/2.4 en automatische aanpassing aan de belichting – vergelijkbaar met die van het menselijk oog – hoeven we ons bij fotograferen in zowel verlichte als donkere omstandigheden geen zorgen te maken. Ter vergelijking, de Apple iPhone X heeft een diafragmabereik van f/1.8-f/2.4.

samsung galaxy s9

Hoewel de Samsung Galaxy S9 en iPhone X beide zijn uitgerust met 12-megapixel camera’s aan de achterzijde, heeft de S9 + ook een 13-megapixel telecamera. Zowel de S9 als de S9+ zijn voorzien van 8-megapixel naar voren gerichte camera’s, beter dan de 7 megapixels van de iPhone X. Met zijn 64-bits Octa-core-processor maakt de S9/S9 + drie opnamen in vier frames voor minder ruis in elke foto. Bovendien keert de Live Focus-modus terug met het instelbare vervagingseffect dat zowel vóór als na het nemen van een foto kan worden toegepast. Een stuk nuttiger en praktischer dan de portretmodus van de iPhone. Hij biedt trouwens ook zowel close-up als groothoekfoto’s in de galerij. De camera op de nieuwste telefoons van Samsung hanteert tevens de benodigde technologie voor Super Slo-Mo, die 4x langzamer is dan de gemiddelde slo-mo.

Super Slo-Mo

Slow-motionvideo’s zijn gebruikersfavorieten geworden op platforms zoals Instagram, waar Stories het voor hen mogelijk maakt gebruik te maken van de techniek. De gemiddelde slo-mo is genomen met een snelheid van 240 fps en Samsung heeft een manier gevonden om die gebeurtenissen nog epischer te maken met 960 fps snelheden met zijn Super Slo-Mo. Het gaat iets ten koste van de videokwaliteit op extreem lage snelheden – de S9/S9 +-opname met 720p in vergelijking met de 1080p van de iPhone X – maar het levert desalniettemin verbazingwekkend gedetailleerde momenten op.

Met zowel een automatische als handmatige modus, kun je precies dicteren waar en wanneer de Super Slo-Mo start. Hoewel het enige tijd duurt om eraan te wennen, is het dankzij de automatische bewegingsdetectie in de automatische modus eenvoudig om van tevoren een plan te maken voor het moment dat je wil vastleggen. De functie komt in 0,2 seconden in actie en vertraagt ​​deze tot zes seconden. Bovendien zorgt de mogelijkheid om 20 clips in .mp4-formaat te nemen ervoor dat je geen enkele actie mist. Bovendien heb je de mogelijkheid om de beste clip uit de batch te kiezen.

Het beste onderdeel van deze functie is overigens de mogelijkheid om de clips in postproductie te bewerken. Super Slo-Mo maakt automatisch een omkering en lus van het moment en heeft het bestand direct klaar om te bekijken met een simpele veeg omhoog. Bovendien kun je er een .gif-bestand van maken op elk platform en je eigen muziek toevoegen – of kies iets uit de bibliotheek van Samsung. Delen is tegenwoordig een cruciaal onderdeel van het telefoonbezit en Samsung heeft ook AR Emoji ontwikkeld om de populaire Animoji van Apple te bestrijden.

AR Emoji

Wederom maakt AR Emoji gebruik van de verwerkingskracht van de camera op de S9/S9+ en creëert hij een echt beeld van uw gezicht. Dit wordt bereikt door een 2D-beeld dat is gekoppeld aan meer dan 100 gelaatstrekken in combinatie met 3D-modellering. Nadat je je gezicht in kaart hebt gebracht, kun je het haar, de bril en kleding van je emoji aanpassen. Hoewel de selectie nog beperkt is, kunnen we met zekerheid zeggen dat dit waarschijnlijk een functie is die Samsung na de lancering in de nabije toekomst zal uitbouwen en uitbreiden. Nogmaals, delen wordt eenvoudig gemaakt door de AR Emoji om te zetten naar .gif-vorm en dit is beschikbaar via alle messaging-apps van derden, zoals WhatsApp.

samsung galaxy s9 AR EMoji

Natuurlijk beschikt de Samsung Galaxy S9/9+ over nog veel meer enorm interessante eigenschappen. Wat te denken van Dolby Atmos Surround Sound of DeX Pad, waarmee je de smartphone kunt koppelen aan een monitor.

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is nu verkrijgbaar met abonnement of simlock-vrij vanaf 849,- euro.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram