McLaren onthulde de Senna: De $1 miljoen Extreme Track Car

McLaren Senna Xenon

McLaren onthulde de Senna: De $1 miljoen Extreme Track Car

Deze adembenemende McLaren Senna trackauto kost je meer dan 1 miljoen dollar, maar je mag er wel mee de openbare weg op. Interesse?

McLaren Senna autoverlichting Xenon

McLaren verlegt de grenzen met zijn nieuwste crecreatieattie met de naam “McLaren Senna,” vernoemd naar de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna. De supercar is ontworpen met een enkele filosofie: de toptrackauto die voor de weg is gelegaliseerd.

Het model vult het gat dat de McLaren P1 achterliet, met ditmaal nog meer ruimte voor rijcomfort. De bolide is meedogenloos gericht op circuit-uitmuntendheid en beschikt over fraaie eigenschappen; je zult extra ramen in de deuren vinden en schitterende autoverlichting.

Tot nu toe kenden we de Senna alleen met de codenaam: P15. Na de onthulling is duidelijk dat de P1-opvolger next-level is met aerodynamische efficiëntie en extreme prestaties bij 789 pk. De P1 beschikte ter illustratie over 727-pk en 4.0-liter twin-turbo V8-motor geleverd via een 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling.

De kern van de auto is voorzien van het kenmerkende Carbon Monocage III-chassis, dat is ontwikkeld door verbeteringen in de monocoque van de McLaren 720S; de structuur die in dit model wordt geboden is McLaren’s sterkste ooit gebouwd.

McLaren Senna autoverlichting Xenon

Met 1,198 kg (2,641 lbs), is hij ongeveer 290 kilogram lichter dan de P1, waarmee de Senna de lichtste McLaren-auto voor op de weg is sinds de iconische F1. In combinatie met dit systeem zien we trouwens een set Senna-specifieke Pirelli P Zero Trofeo R-banden, technisch ontworpen voor de baan, maar nog steeds DOT goedgekeurd.

De McLaren Senna is de personificatie van Mclaren’s DNA, aldus McLaren zelf. De meest extreme en pure connectie tussen auto en chauffeur. De sportwagen is met de hand gebouwd in Engeland en het agressieve karakter in combinatie met de organische lijnen zijn aantrekkelijker dan ooit te voren.

Van de front splitter tot de dubbele diffuser aan de achterzijde, elke lijn van de bolide mondt uit in functionaliteit. Zelfs de dikte van de achterlichten en de unieke ‘slash-cut’ uitlaten dragen duidelijk bij aan de prestaties van de McLaren Senna.

McLaren Senna autoverlichting Xenon

Natuurlijk heeft de Senna wat grond goed te maken op het gebied van legale sportwagens, aangezien hij vergelijkbare specificaties heeft als de Ferrari 812 Superfast en hij zich zeker achter de Ferrari LaFerrari en Bugatti Chiron van 1500 pk bevindt. Desondanks is het nog steeds een krachtige machine, die ongetwijfeld gretig aftrek zal vinden.

Bovendien draagt dit niveau bij aan de verwachtingen voor de aanstaande McLaren BP23, waarvan wordt beweerd dat hij over waanzinnige specs zal beschikken met meer dan 1000 pk.

Niet alle details van de Senna zijn bekend gemaakt, zo is het ons bijvoorbeeld nog niet helder over wat voor verlichting de auto beschikt voor het interieur en het exterieur. Gaat het om LED-lampen en Xenon? Mocht het de kopers niet bevallen, wat we niet verwachten, dan kunnen zij natuurlijk altijd nog zelf iets van GP Thunder, Pilot, Sparco Osram, MTEC of Philips laten inbouwen.

Er worden overigens slechts 500 Senna’s geproduceerd, welke allen voor meer dan $ 1 miljoen zullen worden verkocht aan uitgenodigde kopers. Je kunt de bolide dus niet zomaar aanschaffen mocht je het geld hebben liggen, want McLaren dient je eerst te selecteren.

McLaren Senna autoverlichting Xenon

McLaren Senna autoverlichting Xenon

McLaren Senna autoverlichting Xenon

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram