WONEN: Japanse architect Tadao Ando ontwierp New York Penthouse

WONEN: Japanse architect Tadao Ando ontwierp New York Penthouse

Dromen van het expansieve penthouse van Tadao Ando, op 152 Elizabeth Street New York. Een inspiratiebron voor interieur, design en wonen..

 

Het penthouse dat bovenop 152 Elizabeth Street ligt, in een wooncomplex ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando, ​​is een lust voor het oog. Kijk je mee?

De 1.708 vierkante meter tellende duplex, die vier slaapkamers en vier badkamers bevat, zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen- en buitenruimte. Dit mede dankzij meerdere terrassen, die goed zijn voor 987 vierkante meter van het totale woonoppervlak.

Het penthouse, dat een zeven verdiepingen tellend woongebouw rond de Nolita in Manhattan afrondt, biedt een prachtig uitzicht vanaf de uitgestrekte dakterrassen. Deze zijn speciaal ontworpen om te genieten van de frisse lucht – uitgerust met een buitenkeuken, stenen open haard, ligbad en buitendouche.

Het interieur is ingericht in een samenvloeiing van steen, staal, eiken en glas, ontworpen met behulp van een groot aantal Italiaanse, Deense en Japanse merken. Het keukeneiland, datkan worden verhoogd tot eethoogte, is een opmerkelijk hoogtepunt tussen een aantal esthetisch aantrekkelijke elementen.

Het gebouw, dat het eerste van Ando was in New York, werd door de Pritzker Prize-winnaar omschreven als een ‘zeer rustig stukje architectuur’. Ando verklaart in een film die over het project is gemaakt verder dat hij “iets wilde maken dat alleen een Japanse persoon zou kunnen doen.”

Je kunt de onlangs vrijgegeven afbeeldingen van het prachtige Manhattan penthouse hieronder bekijken.

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram