Glenfiddich lanceerde derde whisky binnen de Experimental Series

Glenfiddich Winter Storm whisky Experimental Series

Glenfiddich lanceerde derde whisky binnen de Experimental Series

Glenfiddich heeft met de Glenfiddich Winter Storm zijn derde whisky binnen de Experimental Series gelanceerd.

Glenfiddich Winter Storm whisky Experimental Series

Onlangs lanceerde Glenfiddich, ’s werelds meest onderscheiden Schotse single malt whisky, het derde experiment binnen hun baanbrekende Experimental Series: Glenfiddich Winter Storm.

In een eerder stadium werden de succesvolle single malts IPA Experiment en Project XX al uitgebracht. Deze gaven het grensverleggende karakter van Glenfiddich een gezicht. Met de komst van Winter Storm is een smaakvolle toevoeging gedaan aan het rijtje experimenten.

Glenfiddich Winter Storm whisky Experimental SeriesWinter Storm is een 21 jaar oude single malt die een finish heeft gehad in ijswijnvaten. Dit heeft geresulteerd in een whisky met een bijzondere laag van zoetheid en mooie complexiteit.

Brian Kinsman, malt master van Glenfiddich, is voortdurend op zoek naar innovatie binnen Schotse whisky. Tijdens zijn bezoek aan Canada, in januari 2016, kwam hij op een idee voor een nieuw whiskyexperiment. Hij bezocht daar Peller Estates, een bekende wijngaard in Niagara.

Onder ijzige weersomstandigheden liep Kinsman met -10˚C door de prachtige wijngaarden, waar hij druiven plukte zo hard als kiezelstenen. Volledig geïnspireerd bracht hij Canadese ijswijnvaten mee naar de Glenfiddich distilleerderij in Schotland en een nieuw experiment was geboren.

Glenfiddich Winter Storm whisky Experimental Series

Gefinished in Canadese ijswijnvaten
De ijswijnvaten werden, gedurende zes maanden, gevuld met verschillende Glenfiddich whisky’s. Juist voor Glenfiddich 21 jaar oud bleek de finish in ijswijnvaten een schot in de roos. “Alleen de meest zeldzame whisky’s, die 21 jaar oud zijn, kunnen deze extra ijswijnintensiteit aan. Het is een geweldige whisky geworden, met een zoet en krachtig karakter tegelijk.”, aldus Kinsman.

Een storm aan smaken
Glenfiddich Winter Storm is het derde experiment van The Experimental Series. Tonen zo zoet als snoep, eikenhout, tropisch fruit én Canadese ijswijn, bleken de perfecte combinatie voor deze whisky. Craig McDonald, eigenaar van Peller Estates: “Het was mij een waar genoegen om te mogen meewerken aan dit experiment. Het resultaat is een buitengewone combinatie van de warme ziel van whisky en de steenkoude kracht van ijswijn.”

Glenfiddich Winter Storm whisky Experimental Series

Verkrijgbaarheid
Glenfiddich Winter Storm is verkrijgbaar vanaf medio oktober voor €199,-. Deze whisky kent een beperkte oplage, er zijn slechts 190 flessen beschikbaar in Nederland.

Over The Experimental Series
Alle whisky’s binnen The Experimental Series van Glenfiddich zijn ontwikkeld door buiten de gebaande paden te treden. Glenfiddich wil blijven innoveren door hun passie voor de Schotse drank te combineren met bijzondere samenwerkingen.

De whiskyregels zijn voorgoed herschreven door de komst van The Experimental Series..

Post a Comment

#Volg ons op Instagram