Audi, BMW, Jaguar & Mercedes-AMG onthullen hun auto’s van de toekomst

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi, BMW, Jaguar & Mercedes-AMG onthullen hun auto’s van de toekomst

Bij de IAA Auto Show in Frankfurt zijn de BMW i Vision Dynamics, de Audi Aicon, de Jaguar Future Type en de Mercedes-AMG Project One onthuld.

De IAA Auto Show in Frankfurt is in volle gang en dat betekent dat de grootste autofabrikanten nieuwe modellen en concepten tonen aan het publiek. Deze vier zijn reeds onthuld.

Zowel Mercedes, BMW, Audi als Jaguar hebben een fraai staaltje design en techniek voor de autoliefhebber in petto. Hun concept cars zijn uniek in technologie, sexy in vorm en schreeuwen om productie. Bekijk de vier gloednieuw geshowde bolides hieronder..

Jaguar onthult zijn nieuwe, autonome ‘Future-Type’ Concept

Jaguar Future-Type - IAA Frankfurt

De E-Type Zero is nog maar net onthuld, ofde Britse autofabrikant Jaguar heeft een nieuwe – indien gewenst – autonome auto getoond. Het nieuwe concept is gebaseerd op het idee dat “in een toekomstige wereld van on-demand en gedeelde mobiliteit, je alleen volledig eigenaar bent van het stuurwiel, niet de auto zelf”.

De conceptauto wordt geleverd met Sayer. Dit is een stem-geactiveerd AI-stuurwiel dat zelfs een ​​tafel in een restaurant voor je kan reserveren. Over Sayer beschikken betekent niet dat je voor je eigen voertuig moet betalen, want op aanvraag roept hij een bolide voor je op die gedeeld wordt door anderen in de gemeenschap.

Naast het hyper-futuristische ontwerp, zijn andere eigenschappen onder meer een self-driving mogelijkheid – hoewel de bestuurder ten alle tijden het stuur handmatig kan overnemen – en het omdraaien van de bestuurdersstoel richting de achterbank .

Op dit moment is er nog geen bevestiging dat de Jaguar “Future-Type” daadwerkelijk op de markt zal komen, maar Jaguar geeft hiermee aan zich te focussen op klanten van 2040 en later.

Jaguar Future-Type - IAA Frankfurt

Jaguar Future-Type - IAA Frankfurt

Jaguar Future-Type - IAA FrankfurtMercedes-AMG onthult officieel de 1.000 pk ‘Project One’

Mercedes-AMG Project One - IAA Frankfurt

Mercedes-AMG heeft officieel het doek van de zeer gehypte Project One gehaald, een supermachtige concurrent voor auto’s als de Bugatti Chiron. De prachtige Project One beschikt over een unieke turbocharged V6. Een van de vier elektromotoren zit zelfs geïntegreerd in de turbo. Als je de V6 uit de Project One vergelijkt met de zescilinder uit de F1-auto van Lewis Hamilton, dan verschillen er volgens Mercedes slechts een paar onderdelen.

Koppel dat aan de 8-versnellingen automatische versnellingsbak, nog eens 160 pk voor de krukas en nog twee voor elk van de voorwielen, en je hebt een 1000 pk beest dat in minder dan zes seconden kan versnellen van 0 tot 200 km/u, voordat hij op ongeveer 350 km/u piekt. De hiervoor genoemde Chiron? De Bugatti’s doen er minstens 6,5 seconden over.

Die elektromotoren zorgen zelfs voor een volledige 0-emissie EV-modus, terwijl de turbo-hybride opzet over eigenschappen van de Project One’s F1-tegenhangers beschikt, waarbij 80% van de kracht van de koolstofremmen wordt gebruikt om de batterij op te laden met ongeëvenaarde efficiëntie.

Binnen vinden bestuurders bij de productieversie van het voertuig onder meer een carbon cabine, een paar racezitjes en dubbele tien-inch schermen.

Stay tuned voor meer info over de Mercedes-AMG Project One. De prijzen zullen naar verwachting trouwens hoog zijn, zo’n 2,4 miljoen euro.

Mercedes-AMG Project One - IAA Frankfurt

Mercedes-AMG Project One - IAA Frankfurt

Mercedes-AMG Project One - IAA Frankfurt

Mercedes-AMG Project One - IAA Frankfurt

Audi’s Aicon concept is de toekomst van autonome luxe auto’s

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi’s Aicon conceptauto kent ook zijn officieel debuut op de Frankfurt Motor Show. De vierdeurs moet volledig autonoom zijn en pronkt met technologische vooruitgang in alle aspecten, waaronder de aandrijflijn, ophanging en digitalisering van instrumenten. Het interieur heeft de vibes van een eersteklas cabine, want het design is fraai en het concept heeft bovendien geen stuurwiel of pedalen.

Esthetisch meet de Audi Aicon langer dan de langste A8 bolide van de Duitse autofabrikant. Agressieve lijnen, gigantische 26-inch wielen, een omgekeerd hexagonaal Singleframe voorruit en aanpasbare LED-verlichting technologie zijn allemaal directe blikvangers. Vier elektrische motoren die aan de voor- en achterassen worden geplaatst, verplaatsen de auto met 348 pk en 405 pond torque. De auto rijdt 698 tot 799 kilometer op een enkele lading.

Audi zegt dat de Aicon is ontworpen met een speciale focus op comfort, communicatie en vrijheid op lange reizen.

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

Audi Aicon - IAA Frankfurt

BMW onthult zijn nieuwst elektrische concept car, de i Vision Dynamics

 

Nadat de IAA-autoshow in Frankfurt al een grote onthulling had in de vorm van de Mercedes-AMG Project One hypercar, komt een andere opmerkelijke aankondiging in de vorm van BMW’s Vision Dynamics coupé concept auto. Met een topsnelheid van 200kmh en een startsnelheid van nul tot 100kmh van vier seconden, is de auto een snelle aanvulling op de iSeries van de Duitse fabrikant – terwijl het 600km bereik gelijk is aan dat van de Model S. van Tesla.

De i Vision Dynamics maakt deel uit van de inzet van BMW om meer elektrische voertuigen te produceren. Het bedrijf belooft 25 nieuwe elektrische auto’s te produceren tegen 2025, waarvan 12 volledig elektrisch zijn. Info over de release dat van de Dynamics is nog niet onthuld, maar BMW heeft beloofd dat hij in de toekomst zeker in productie zal worden genomen.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram