3 Tips om het beste en gemakkelijkst jouw baard te verzorgen

baard verzorgen tips baardtrimmers

3 Tips om het beste en gemakkelijkst jouw baard te verzorgen

De drie belangrijkste tips bij het dragen en het verzorgen van een baard, snor of sik. Zo kun je simpel en goed jouw huid en baard verzorgen.

baard verzorgen tips baardtrimmers

Er zijn weinig mannen die van tijd tot tijd geen gezichtshaar laten staan. Het staat robuust en mannelijk, en past eigenlijk bij elke stijl. Belangrijk is echter wel het verzorgen van het haar op onze kin, kaak en/of bovenlip, en wij hebben hiervoor een drietal essentiële tips!

Alhoewel ‘facial hair’ bij een man natuurlijk erg goed kan staan, ligt er altijd het gevaar op de loer van onverzorgdheid. Het is van essentieel belang dat we onze baard, snor en sik – en de huid hieronder en er omheen – goed verzorgen. Voorkom dat je de straat opgaat met pluizig, smoezelig gezichtshaar of een geïrriteerde huid, en draag jouw baard, snor of sik in stijl met behulp van de volgende tips..

Draag een verzorgde baard

Wij hebben in ons gezicht allen sterke punten en minder sterke aspecten, zoals acne, verwijde poriën of littekens. Een baard kan jouw sterke punten accentueren en juist goed de mindere details verbergen. Je kunt een baard, sik of snor dragen op veel verschillende manieren.

De vorm van je gezicht is belangrijk bij het kiezen van jouw baardstijl. Weet je niet precies wat voor hoofd jij hebt, maak dan een foto van je gezicht. Twijfel je? Laat een paar dagen je baard staan om te kijken of het je staat. Vanuit hier kun je vervolgens verder kijken.

– Baard met een rond gezicht: Kies voor een korte en niet te volle baard. Een (langere) sik of ringbaard maakt het gezicht langer en optisch slanker.

– Baard met een lang gezicht: Een korte baard op de kin en (langere) bakkebaarden op de bovenkaak compenseren de vorm van het gezicht en zorgen voor een meer krachtige uitstraling.

– Baard met een vierkant gezicht: Probeer dan eens een korte ringbaard of een snor om het gezicht een fijnere structuur te geven, zonder het te ‘gelikt’ te maken.

Doe-het-zelf: Baardtrimmers en scharen voor snor & baard

Een zogeheten 3-dagen-baard dien je 1 keer per week te trimmen. Dit doe je tegen de haargroeirichting in, met een baardtrimmer en een opzetkam van 3 tot 5 mm. De contouren en jouw hals moet je twee keer per week kort scheren.

Het groeien van een ringbaard of een baard kan enkele weken kosten. Knip regelmatig de contouren van je lippen en je hals bij om het model verzorgd te houden en dun het haar uit met een trimmer.

Ook bij een langere baard moet je de contouren bij de lippen en de hals bijwerken en het haar uitdunnen met een precisietrimmer. Knip ‘lastige’ haartjes bij met een kam en een schaar. Krult je baard? Maak de baard nat en steil hem door te drogen met een föhn en een borstel.

Om een goede snor te kweken dien je ongeveer 2 weken groei aan te houden, waarna je deze om de dag moet bijhouden. Kam je snor – bij goede verlichting – tegen de haargroeirichting in en trim de snor gelijkmatig bij. Tot slot werk je de lipcontour bij met een schaartje, al kun je dit ook met baardtrimmers doen als je een vaste hand hebt.

baard verzorgen tips baardtrimmers

De huid en baard verzorgen: Let op hydratatie

Dankzij de baard droogt de huid onder de baard uiteindelijk uit als er geen hydraterende verzorging bij kan komen. Je huid kan dan gaan schilferen en dode huidcellen kunnen tevoorschijn komen. Niet goed! Zorg daarom voor een optimale reiniging en hydratatie met behulp van een goede hydraterende crème.

Het is daarnaast ook verstandig om je baard gedurende de dag door te kammen om te ontwarren, te luchten en te reinigen. De baard verzorgen is het makkelijkst is een multifunctioneel product, want zo voorkom je alle typen haargroei irritatie van de huid en krijgt het haar zelf een verzorgd en glanzend effect.

Succes mannen!

baard verzorgen tips baardtrimmers

Foto’s: Pexels

Post a Comment

#Volg ons op Instagram