Van Mannenstyle naar Mud Masters!

Mud Masters 2017

Van Mannenstyle naar Mud Masters!

Mannenstyle.nl is vertegenwoordigd bij de Mud Masters 2017. Wat er op de planning staat? Lees snel verder..

Mud Masters 2017

Na vele trainingsuren en mentale break-downs is het dan aankomend weekend eindelijk zover: Mannenstyle is klaar voor Mud Masters – Weeze. De route is pittig en loopt dwars door een industriële zandafgraving met waterpoelen.

Het Air Force parcour, net gelegen over de grens bij Nijmegen, kenmerkt zich door extreme hoogteverschillen, karakteristieke bunkers en hangars gecombineerd met geluid van opstijgende vliegtuigen

Wat is Mud Masters 2017?

Mud Masters is in oktober 2012 gestart met haar eerste evenement, waar 4.000 deelnemers aan meededen in de Haarlemmermeer. Hiermee werd obstacle running als nieuwe sport op de kaart gezet. De insteek is om je allround fitheid te testen, zowel fysiek als mentaal, aan hand van een hindernisparcour van 6 / 12 / 18 of 42 kilometer. Alle parcours zijn ontworpen door stormbaanexperts van het Korps Mariniers. Niet tijd, maar teamwork staan centraal.

Anno 2017 finishen er jaarlijks ruim 50.000 Mud Masters op festivalterreinen in Haarlemmermeer, Biddinghuizen en aanstaande weekend dus Airport Weeze. Als primeur in Europa is het mogelijk om deel te nemen aan Mud Masters 9 Hours: afzien en doorzetten voor de echte diehards.

Mud Masters 2017

Het Air Force parcour in Weeze

Dit Mud Masters 2017 weekend start een knallende seizoensopening in Duitsland, waar de bikkels van Mannenstyle veel obstacles voor hun kiezen krijgen. Op het pad komen onder meer de 10 meter hoge glijbaan “Flyer”, de valluikhindernis “Execution”, de quarterpipe “Pipe Runner” en de kuitenbijters “Bunkers Busters” gecombineerd met ongekend veel modder.

Als je adrenaline nog niet op peil raakt door de run, dan zeker wel na dit hoogtepunt. Een vogel? Vliegtuig? Nee, de Flyer. Via een steiger storm je omhoog en kom je uit op een hoogte van 10 meter. Je maakt een flinke sprong en vliegt een aanzienlijk stuk over het water. Hieronder een quote van Max uit Duitsland, die zich inmiddels een beproefde Mud Master mag noemen:

“Door de ruige Air Force Base uitstraling van het terrein en laag overvliegende vliegtuigen voelde ik als Bruce Willis in Die Hard”, aldus Max Schneider (Duitsland).

Zie hierbij een sneak preview van het parcour: mudmasters.nl/airport-weeze-2017

Mannenstyle is erbij, brengt verslag uit en gaat samen met jou door de modder. Enthousiast geraakt? Schrijf je dan snel in via Mudmasters.nl: tickets zijn nu nog beschikbaar.

Mud Masters 2017

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram