Scandinavische klasse met de Skagen Connected Hybrid Smartwatch horloges

Skagen Connected Hybrid Smartwatch horloges

Scandinavische klasse met de Skagen Connected Hybrid Smartwatch horloges

Skagen introduceerde onlangs zijn Skagen Connected serie met Hybrid Smartwatch horloges in Scandinavisch design.

Skagen Connected hybrid smartwatch horloge

Horloge.nl onthulde recent de Skagen Connected lijn. Een hybride smartwatch in diverse uitvoeringen, allen met een echte wijzerplaat en een serie slimme functies.

Bij hybride smartwatches is er een belangrijke nuance die gemaakt dient te worden. In tegenstelling tot de reguliere smartwatch, is bij een hybride smartwatch de hardware ondergeschikt gemaakt aan het design. In de eerste plaats is het een horloge en daarna pas iets anders.

In het geval van de Skagen Connected betekent dit dan ook dat we beschikken over een analoge wijzerplaat met echte wijzers, een horlogekast met kenmerkende Skagen stijl en natuurlijk een bijpassend horlogebandje.

Skagen Connected Hybrid Smartwatch horloges

Deze kenmerkende Skagen stijl en het ‘primair een horloge zijn’ zien we terug in de zeer strakke vormgeving, dat te omschrijven is als typisch Deens design. Eenvoudig, minimalistisch, strak en duidelijk.

Kijkend naar de Connected zien we vooral hoe laat het is. Twee smalle wijzers van metaal met een fluorescerend topje – voor als het donker is – vertellen de tijd in uren en minuten. Een secondewijzer ontbreekt geheel volgens minimalistisch karakter.

Alhoewel de slimme functies vervolgens op plek 2 komen, zijn ze echter wel erg interessant! Er is een kleinere, derde wijzer present met zijn eigen wijzerplaat binnen de grote wijzerplaat.

Skagen Connected hybrid smartwatch horloge

Goed zichtbaar, maar allesbehalve storend in het ontwerp, dient deze kleinere wijzerplaat voor de slimme functies. De datum kun je namelijk in beeld krijgen met behulp van een knop aan de zijkant van de kast; zowel de grote als de kleine wijzer tonen dan samen kort welke datum het is, voordat ze hun normale plek weer innemen in het horloge.

De hybride smartwatch van Skagen kun je koppelen aan je smartphone, waarbij er een app is voor zowel Android als iOS. Deze app dien je te downloaden om het horloge te activeren! De connectie vindt plaats via bluetoothverbinding, welke je gemakkelijk kunt instellen via de instellingen van je smartphone.

Met de app beheer je in feite het horloge, want via het horloge zelf zijn instellingen niet te wijzigen. De knoppen aan de zijkant van de kast zijn bedoeld om de datum te laten zien of een functie van de smartphone te besturen. Met de onderste knop kun je bijvoorbeeld een foto maken (let op dat de smartphone ontgrendeld is) of de muziek-app bedienen.

Handig: Telefoon kwijt? Zet via de onderste knop van het horloge het geluid van je telefoon harder! (Maximale bluetoothbereik tussen smartphone en smartwatch is ongeveer 10 meter.)

De app op je smartphone zelf is gemakkelijk te bedienen en is in ontwerp vergelijkbaar in design: strak. De Skagen Connected beschikt met behulp van de app over functies als ‘stappen tellen’, een bewegingsdoel en slaapmonitoring.

Deze vastgelegde informatie over slaap en beweging is trouwens via de Skagen-app door te sturen naar andere fitness-apps, zoals Google Fit of Jawbone Up, Apple HealthKit en Under Armour Record.

Skagen Connected hybrid smartwatch horloge

Last, but zeker not least, is dat je notificaties ontvangt via je horloge. Via een aantal kleuren en letters in de dial, krijg je meldingen als je bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht ontvangt; Je voelt in feite een trilling wanneer je een bericht, e-mail of telefoontje op je smartphone binnenkrijgt. Erg handig en een functie die na gebruik niet meer is weg te denken.

Het Skagen Connected hybride horloge is nu verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van E 199,- en komt in diverse uitvoeringen, zoals met een leren of een metalen band.

Skagen Connected Hybrid Smartwatch

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram