Deze angstaanjagende infographic toont ons hoeveel tijd we spenderen aan Social Media

social media gemiddelte tijd infographic

Deze angstaanjagende infographic toont ons hoeveel tijd we spenderen aan Social Media

Dat we verslaafd zijn aan social media is een understatement. Hoeveel tijd zijn we gemiddeld eigenlijk kwijt aan social media?

social media gemiddelte tijd infographic

Als je bang bent dat je misschien wel te veel tijd spendeert op Instagram en Facebook in plaats van daadwerkelijk iets productief te doen, vrees niet, want het lijkt erop dat je niet de enige bent.

Er zijn nieuwe statistieken naar voren gekomen over de gemiddelde tijd die we besteden aan social media. Dankzij Mediakix zien we resultaten die toch wel schrikbarend zijn te noemen.

Volgens het artikel reikten de wereldwijde social media marketinguitgaven afgelopen jaar 36 miljard, waarvan overigens $ 12.5 miljard is gericht op Amerika en Canada. Twee jaar geleden alweer werd geschat dat mensen meer tijd op mobiele apps doorbrengen dan ze televisie kijken, en, schrikwekkend, de komst van opties als Facebook Video en Facebook Live, Instagram Stories en Snapchat Spectacles zullen die groei alleen maar verder doen toenemen.

Onderstaande infographic schat dat de gemiddelde (moderne) persoon in een mensenleven vijf jaar en vier maanden op social media doorbrengt. Ja, vijf jaar! Dat is mogelijk je gehele tijd op de middelbare school of WO. Zoals wellicht verwacht blijft Facebook het populairste platform, gevolgd door YouTube. Snapchat staat op de derde plek, maar voor hoe lang, gezien de opkomst van Instagram Stories?

Wat je zou allemaal kunnen doen in plaats van het doornemen van de feed van een vreemde die je nog nooit hebt ontmoet – en wellicht ook niet zal ontmoeten? Je zou bijvoorbeeld naar de maan en terug kunnen vliegen om te beginnen. Scroll naar beneden om meer te weten te komen.

Zoals we al zeiden, schrikbarend! Hoeveel tijd denk je dat jij besteedt aan de bovenstaande social media kanalen?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram