De opkomende trend onder herenschoenen

herenschoenen trend 2017 textiel

De opkomende trend onder herenschoenen

De opkomende herenschoenen trend van 2017 word gekenmerkt door retro materialen.

Waar Converse eigenlijk al mee voorliep, zien we nu steeds meer terug bij andere merken: echt textiel verwerkt in schoenen.

De schoenen met textiel, ook wel betiteld als ‘canvas schoenen’, worden steeds meer geproduceerd en vliegen over de toonbank bij de schoenenwinkels.

Hoe komt het dat dit type schoen weer in opkomst is?

Hoewel er steeds meer technologieën ontwikkeld worden waarmee schoenen kunnen worden gefabriceerd, is textiel juist één van de oudste manieren om het te doen. Hier vinden we eigenlijk al een eerste antwoord op onze vraag, namelijk de opkomst van het ‘coole van vroeger’, ofwel retro trends. Waar we de vintage meubels al bij alle woonboulevards en bouwmarkten voorbij zien komen, vallen de canvas schoenen onder de draagbare variant hiervan. En daar is niks mis mee, want zeg nou zelf; ze kunnen er erg leuk uitzien.

herenschoenen trend 2017 canvas schoenenHet mooie van deze herenschoenen trend is: je koopt ze makkelijker met korting!

Veel verschillende stijlen

Het voordeel van canvas schoenen is dat het niet per se voor één gelegenheid geschikt is. Je hebt hele mooie nette varianten, maar ook sportieve sneakers en fraaie instappers. Zo heb je voor iedereen en voor elke gelegenheid eigenlijk wel een leuke canvas schoenen. En ook nog in allerlei verschillende kleuren uiteraartd, want textiel is een stuk makkelijker te kleuren dan bijvoorbeeld leer.

Milieuvriendelijker

En dat brengt ons ook meteen bij het laatste punt van deze herenschoenen trend: textiel is een stuk beter voor het milieu om te produceren. Dit wordt steeds belangrijker voor de consument en daarom ook voor de producenten. Schoenen die uit leer en/of synthetische materialen bestaan brengen meer schade aan het milieu bij het produceren en bij het verwerken als afvalstof. Wil je écht milieubewuste textiele schoenen kopen, zoek dan naar schoenen gefabriceerd van linnen en hennep.

Een andere goede manier om bij te dragen aan de wereld bij het kopen van schoenen is bijvoorbeeld door te shoppen bij Toms. Zij helpen met jouw aankoop namelijk mensen in nood.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram