Deze vintage geïnspireerde KP camera van Pentax heeft een fraaie lichtgevoeligheid

Pentax KP 972 camera weinig licht

Deze vintage geïnspireerde KP camera van Pentax heeft een fraaie lichtgevoeligheid

De Pentax KP camera oogt vintage, maar is bijzonder modern met zijn zeer lage lichtgevoeligheid!

Pentax KP 972 camera

De Japanse camerafabrikant Pentax heeft zijn nieuwste model, de KP, uitgebracht als onderdeel van zijn compacte DSLR categorie.

Sterk lijken op de 35mm film camera’s van weleer, slaagt de KP erin om een aantal van de nieuwste fotografie technologieën te verpakken in zijn ‘weatherproof’ frame (De KP is evenals menig ander Pentax-dslr stof- en weerbestendig.), zoals vijfassige sensorstabilisatie, 27 fasedetectiepunten op de sensor en een 24,3-megapixelsensor APS-C sensor.

De kroon op het werk is echter onmiskenbaar de KP’s maximale ISO-waarde van maar liefst 819.200 ISO, waardoor hij is bereik voorloopt op alle andere concurrentie op het gebied van prestaties bij weinig licht.

Pentax KP 972 camera

De KP bevat ook een 3-inch verticaal kantelbaar scherm (geen touchscreen) en een verwijderbare handgreep, waarbij je in geval van het laatste trouwens twee extra grepen standaard krijgt meegeleverd in de doos.

Wat betreft filmen; Op full-hd-resolutie met een framerate van 30fps kun je filmen, maar niet met 4k-resolutie. Echter, met de intervalmodus kan wel een serie foto’s worden gecombineerd tot een 4k-videobestand.

Pentax KP 972 camera

De Pentax KP heeft overigens net als de K-1 de pixelshift-functie waarmee foto’s met hogere resolutie kunnen worden geschoten.

De Pentax KP verwachten we op 23 februari in de winkel en online voor een adviesprijs van 1299 euro.

Pentax KP 972 camera

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram