Kerstcadeautip: Comfortabel digitaal lezen met de Kobo e-reader

Kobo e-reader

Kerstcadeautip: Comfortabel digitaal lezen met de Kobo e-reader

Kobo e-reader

De Kobo e-reader is deze kerst het perfecte kerstcadeau. Doe iemand niet één, maar tientallen bestseller boeken cadeau zonder het zware tilwerk.

We kennen het allemaal als fervent lezers zijnde. We zijn onderweg en lezen graag een aantal hoofdstukken uit ons nieuwe boek. We gaan op vakantie en slepen een halve bibliotheek mee aan boeken, om van te genieten in de schaduw aan het strand. En wat te denken van nog één hoofdstuk afronden in bed, waarbij je vervolgens nog het licht uit moet doen.

Om dit alles te vergemakkelijken is er natuurlijk al iets bedacht: met een e-reader neem je namelijk duizenden boeken mee en het weegt minder dan een paperback! Deze digitale boeken download je trouwens heel simpel met de gadget. O ja, je zult ook geen externe verlichting nodig hebben, want het scherm kun je zo helder van licht maken als jij prettig vindt – dit is overigens belangrijker dan je denkt, maar daar zo meer over.

Kobo e-reader

Kobo kondigde onlangs een nieuw apparaat aan, de Kobo Aura ONE. Het is de grootste e-reader die je momenteel op de markt zult vinden en door dit formaat krijg je het gevoel dat je een luxe hardcover leest, met veel ruimte voor tekst. Dit is in het bijzonder fraai voor hen die toch wat sceptisch zijn en authentieke boeken prefereren.

Dankzij de speciale technologie straalt de Kobo e-reader bovendien minder blauw voorgrondlicht uit, waardoor het je slaap niet verstoort. Geen felle lamp dus meer op het nachtkastje, maar gewoon ontspannen lezen en de e-reader wegleggen als je gaat slapen.

Dit verhaal over licht is erg belangrijk, want slapen is een probleem voor velen door smartphones en andere elektronische schermen.

“Smartphones, met name in de slaapkamer, zouden de veroorzaker zijn van problemen met slapen bij veel mensen en vooral jongeren. We werken steeds meer met computers en lijken soms gekluisterd aan schermen en smartphones. Kobo aura one e-readerDoor alle indrukken die we de hele dag opdoen is het niet gek dat we het lastig vinden om aan het einde van de dag tot rust te komen en in slaap te vallen.

Volgens slaapexpert Collen Carney, Associate Professor en directeur van het Sleep and Depression Laboratory van Ryerson University, kan een ontspannende activiteit helpen om de dag af te sluiten en gemakkelijker in slaap te vallen. “Bijvoorbeeld mediteren, yoga of nog even een boek lezen. Steeds meer mensen lezen via een ereader, maar door blauw licht wordt slaap verstoord. Mensen hebben licht uit het rode spectrum nodig om melatonine aan te maken.”

De Kobo e-reader is zo gebouwd dat hij minder tot geen blauw voorgrondlicht gebruikt – ComfortLight PRO – en je dus volledig relaxt kunt lezen en minstens zo belangrijk, ook rustig kunt gaan slapen.

Misschien heb je nog geen e-reader omdat je zo van papieren boeken houdt, maar de Kobo Aura ONE is absoluut de moeite waard om te proberen en zeker om te vragen (of geven) met aankomende kerst!

Klik hier om de Kobo Aura ONE e-reader in de webshop te zien.

Kobo aura one e-reader

Geschreven door Marcella Fischer

marcellaMarcella is als powerlady en business babe in het dagelijks leven verantwoordelijk voor haar bedrijf Business Lovers. Vanuit hier is zij bij Mannenstyle.nl mede-verantwoordelijk voor Sales & Content creatie. Je vindt haar ook op LinkedIn!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram