Denham ‘Golden Rivet’ en de kunst van Italiaanse Denim

Denham ‘Golden Rivet’ en de kunst van Italiaanse Denim

denham-golden-rivet-selvedge-fw-2016

Onder de naam Rivetto d’Oro ‘Golden Rivet’ selvedge denim heeft Denham een hechte band opgebouwd met Candiani Denim Mill, een denim weverij in Italië. De speciale lijn die uit deze samenwerking voortvloeide is altijd de bron geweest voor exceptionele denim innovaties binnen de Denham range en wij werpen er een blik op..

De nieuwe Rivetto d’Oro stijlen en andere Candiani denim modellen sluiten naadloos aan bij de totale 5-pocket range van Denham.  Dit seizoen introduceert het merk voor het eerst ook Candiani’s innovaties op het gebied van bovenkleding.

De nieuwe O.S.S Crombie Coat en Baldwin Reefer Jacket zijn gemaakt van een revolutionaire brushed stretch geweven denim stof. Door de speciale techniek en afwerking ontstaat er een kwalitatief zachte stof die aanvoelt als wol, maar de stoere uitstraling heeft van Candiani denim.

Deze ontwerpen zijn twee duidelijke voorbeelden van een algemene verschuiving die je ziet in Menswear tussen een meer geklede stijl én een eigentijdse stoere denim stijl.

denham-golden-rivet-selvedge-fw-2016-1

Eindelijk lijkt het erop dat deze uiteenlopende looks naadloos samen kunnen komen in de  garderobe van de hedendaagse man.

Naast de combinatie van Candiani bovenkleding met gewassen jeans zijn de O.S.S Crombie en de Baldwin Reefer een toevoeging op Denham’s “If it’s not Indigo, It’s Black” concept.

Wat betreft de jeans neemt Denham je ieder seizoen mee van Virgin tot Vintage. Voor de nieuwste denim FW16 collectie zijn er wassingen voor de echte denim lover tot stand gekomen.

Het hoogtepunt in de laatste samenwerking met de exclusieve Italiaanse Candiani denim weverij is de Razor Golden Rivet Stretch (GRSS). Het gevoel van natuurlijke slijtage en effecten voor zachte afwerking komen ook in alle andere Candiani Golden Rivet stijlen terug.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram