Mercedes-Benz onthult zijn ‘gevaarlijk snelle’ Concept IAA Elektrische Sedan

Mercedes-Benz onthult zijn ‘gevaarlijk snelle’ Concept IAA Elektrische Sedan

Mercedes-Benz zal vermoedelijk zijn nieuwste elektrische sedan concept dit jaar presenteren bij de Autosalon van Parijs in september. Het in Stuttgart gevestigde autobedrijf hoopt dat zijn all-elektrische IAA concept auto in ieder geval de Tesla Model S zal overtreffen wat betreft zijn sportieve specificaties.

Mercedes-Benz beschrijft de luxe IAA concept car als een in feite intelligente, aerodynamische auto die “gevaarlijk snel” is. Met het silhouet van een grote vierdeurs coupé, heeft de auto een aerodynamische modus zodra de auto 80 km/u rijdt.

De auto doet denken aan voertuigen in de ‘S-klasse’ en ‘S-Klasse Coupé’ serie, en zal strakke touch controles bieden. Met bijvoorbeeld één druk op de knop kan het ontwerp van de auto ongelooflijk maar waar, van vorm veranderen (waardoor het meer aërodynamisch wordt). De ‘front flaps’ in de voorbumper zullen zich uitstrekken en acht secties in de achterbumper zullen eveneens uitbreiden, allemaal om de luchtstroom te verbeteren van de onderkant. Dit all-wheel-drive concept zal ook een batterijcompartiment bevatten onder de voorste passagiersstoel, die kan rijden tot zo’n 500 kilometer.

Check bovenaan de video om deze futuristische concept car in actie te zien.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram