Sneaker Scout: Deze luxe, exotische Fabrice Tardieu sneakers moeten op je wishlist..

Sneaker Scout: Deze luxe, exotische Fabrice Tardieu sneakers moeten op je wishlist..

fabrice-tardieu-stan-sneakers-2016-1

Aan de kant Jon Buscemi, Balenciaga, Zanotti en alle andere luxe sneakerlabels, er is een nieuwe kroonprins! Maak vandaag in Sneaker Scout kennis met Fabrice Tardieu, een sneakerlabel uit Miami, handgemaakt in Italië van Hermès Birkin bag leder..

fabrice-tardieu-ss16-sneakers-benzemaAlhoewel wij in Nederland de eerste zijn die dit label in de spotlight zetten, is het inmiddels al ontdekt door celebs als Hollywood-acteur Will Smith en Real Madrid-spits Karim Benzema, en dit zegt iets over de exclusieve sneaker. Fabrice Tardieu maakt namelijk niet actief reclame en alle aandacht gaat uit naar het design en de kwaliteit van de sneakers.

-fabrice-tardieu-ss16-sneakers-hermes-leer

De grote eye-catcher voor ons is het Stan model. De low-top sneaker maakt gebruik van het allerbeste leer, namelijk dezelfde leersoort die het Franse modehuis Hermès gebruikt voor zijn iconische Birkin Bags.

fabrice-tardieu-stan-limited-edition-2

Fabrice Tardieu Stan Limited Edition

Alhoewel founder en naamgever Fabrice Tardieu zelf in Miami woont, weet hij wel degelijk waar de kwaliteit zit. Hij begon zijn carrière zelf bij Giorgio Armani als Hoofd Sales Distributie voor Frankrijk en het Frans Caribisch gebied en begrijpt de Italiaanse standaarden maar al te goed. Het is dan ook geen wonder dat de luxe Tardieu sneakers handgemaakt worden in Italië zelf.

fabrice-tardieu-ss16-sneakers-mannenstyle-1

De Stan sneaker van Fabrice Tardieu is momenteel de rijzende ster en wij kregen de Stan 02 H Black in handen. Zoals bij alle luxe schoenenmerken ontvang je de sneakers in een stijlvolle doos. Onder de merknaam op de box staat in fijne letters ‘meticulously handcrafted’, ofwel ‘minutieus handgemaakt’.

fabrice-tardieu-ss16-sneakers-mannenstyle-2

Als we de stofzak na het openen van de doos opzij leggen zien we inderdaad een schitterende sneaker met fijn leer. Extra fijn is de extra bijpassende set veters die correspondeert met de kleur op de hiel. Zodra je de schoen vastpakt voel je de kwaliteit van het zachte leer en zie je inderdaad hetzelfde ‘karakter’ als bij het leder van de Hermès tassen.

fabrice-tardieu-ss16-sneakers-mannenstyle-3

Hoewel er talloze luxe labels zijn met unieke designs, is het Fabrice Tardieu toch gelukt iets nieuws neer te zetten, zonder een kopie van een ander te worden. De sneaker beschikt over veters die langs de buitenzijde lopen over een speciaal ontworpen bovenzijde.

In het midden vind je een verticaal lopende rits, een detail dat de schoen een extra dimensie geeft. Tot slot rust de schoen op een margom zool met daarin het logo als zegel van goedkeuring.

fabrice-tardieu-ss16-sneakers-mannenstyle-5

De Fabrice Tardieu Stan sneakers komen in diverse kleuren en limited editions, allen passend bij het karakter van een metropool als Miami.

fabrice-tardieu-stan-sneakers-2016

De Stan sneakers kosten $550,- (ongeveer E500,-) en van elke kleur wordt een beperkt aantal aangeboden. In de States ligt de schoenencollectie exclusief bij Neiman Marcus. Wees de hype in Europa voor en bestel snel hier jouw Fabrice Tardieu Stan sneakers.

fabrice-tardieu-ss16-sneakers-mannenstyle-4

fabrice-tardieu-ss16-sneakers-mannenstyle-6

Fabrice Tardieu Hugo sneaker

Uiteraard biedt Fabrice Tardieu naast de ‘up and coming’ Stan sneakers ook andere modellen. Opvallend hierbij is zeker ook de Hugo, een luxe high-top sneaker.

fabrice-tardieu-hugo-sneaker-2016-1

fabrice-tardieu-hugo-sneaker-2016-2

Remember where you heard it first en houd ons in de gaten voor meer nieuws over de aankomende sneakers van dit luxe fashion label uit Miami!

Website: www.fabricetardieu.com

fabrice-tardieu-stan-sneakers-collection

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram