ZARA’s nieuwe collectie lijkt verdacht veel op Kanye’s ‘Yeezy Season’

ZARA’s nieuwe collectie lijkt verdacht veel op Kanye’s ‘Yeezy Season’

zara-streetwise-kanye-west-yeezy-season-collection-1

Het is geen geheim dat de wereldwijde fast fashion retailer ZARA consequent ontwerpen ‘pikt’ van de catwalk-mode van grote labels. Het Spaanse kledingbedrijf doet dit rond het grijze juridisch gebied op creatieve auteursrechten en maakt gebruik van hun enorme infrastructuur om gloednieuw onthulde merken en designs enkele weken na de oorspronkelijke onthulling vrijwel te kopiëren.

Kanye West’s Yeezy modelijn is het laatste ‘slachtoffer’ dat wordt geïmiteerd door Zara en de winkelketen heeft de nieuwe Streetwise Collectie onthuld die verschillende kenmerken van Yeezus’s ontwerpfilosofie kenmerkt – namelijk een gedempt, aards palet aan kleuren; laagjes van oversized kledingstukken; en gerafelde detaillering die zorgt voor een ‘gedragen look’.

zara-streetwise-kanye-west-yeezy-season-collection-2

In het verleden prees West de rol van ZARA en fast fashion in het ondermijnen van de traditionele hiërarchie binnen fashion – in 2013, vertelde hij zender Power 106: “Ik houd niet van alles wat Zara en H&M doet, maar een ding dat goed is, is dat ze in staat waren om het idee te doorbreken dat creativiteit en de dingen die je wilt hebben veel moeten kosten.”

We zijn benieuwd of Kanye baalt van zijn eigen woorden na de release van deze collectie, maar ZARA heeft uiteindelijk West op zijn eigen belofte verslagen om de Yeezy designs betaalbaar te maken. Met prijzen rond EUR 50 voor kleding en EUR 100 voor schoenen, brengt de Zara Streetwise Collectie eigenlijk wat West aanvankelijk voor ogen had voor zijn eigen project..

zara-streetwise-kanye-west-yeezy-season-collection-3

zara-streetwise-kanye-west-yeezy-season-collection-4

zara-streetwise-kanye-west-yeezy-season-collection-5

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram