Droomhuis: Casa del Acantilado

Droomhuis: Casa del Acantilado

 

Het Madrileense Gil Bartolome Arquitectos heeft de wereld van de architectuur verrijkt met de Casa del Acantilado, een privé-residentie in de buurt van Granada, ingebed in een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee. Wij nemen binnen een kijkje..

Het provocerende ontwerp is voorzien van een twee verdiepingen tellend interieur met drie slaapkamers en balkons op top. Daarbij zien we een multi-level woonkamer die een blik werpt langs het zwembad met een vrij uitzicht op de zee.

 

Het grotachtige onttrekt zich uit de traditie van de regio, en graaft zich in een 42-graden helling voor een koelend effect in de zomer en vice versa in de winter.

Het karakteristieke dak is gemaakt met behulp van een handgemaakt systeem en efficiënt, vervormbaar metalen gaas bedekt de met handgemaakte zinken schalen die zijn ontworpen in een hoek, om zo het zonlicht op te vangen.

Het effect is een fascinerend voorbeeld van architectonische vormgeving, waarbij we landschap zien fuseren met reptielachtige vormen van de natuur.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram